"


Άμεση σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου πολιτικής προστασίας Σ.Ο.Π.Π της Π.Ε Φλώρινας


 Άμεση σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου πολιτικής προστασίας Σ.Ο.Π.Π

της Π.Ε Φλώρινας λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε ως επίκεντρο την περιοχή 2 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της Π.Δ.Μακεδονιας.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπιδης .ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου , ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Πασχαλίδης Παναγιωτης Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Νέστορας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Μιαούλης Ιωάννης και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας που συμμετέχουν στο συντονιστικό. Απο τις μέχρι στιγμής αναφορές των υπηρεσιών φαίνεται να μην υπάρχουν τραυματισμοί πολιτών ούτε και σοβαρές ζημιές   σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η ενημέρωση που υπάρχει από τό γεωδυναμικο  ινστιτούτο είναι ότι ακολουθείται μια ομαλή ματασεισμικη ακολουθία .Δόθηκαν οδηγίες προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τις Περιφέρειας αύριο να υπάρξει σύσταση συνεργείων με μηχανικούς για την άμεση αυτοψία σε κτίρια που τυχόν θα αναφερθούν βλάβες και την γρήγορη εκτίμηση αυτών.

Παράλληλα οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου θα είναι σε συνεχή ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αντιμετώπιση διαφόρων  προβλημάτων που θα προκύψουν.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ