"


Μαρία Αντωνίου : Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η έναρξη των έργων φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ και στην Καστοριά !

Σε μια νέα ενεργειακή εποχή εισέρχεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

με την έναρξη του μεγάλου έργου ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή.

Μετά την ακριτική Φλώρινα ξεκινούν τα έργα και στην Καστοριά. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ Μάριου Τσάκα μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των δικτύων σε Καστοριά, Μανιάκους, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά, ενώ με το δίκτυο θα συνδεθούν και άλλες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, όπως ο Περδίκκας, το Μαυροδένδρι, το Δρέπανο και ο Κρόκος.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας και συντονισμένων ενεργειών όλο το προηγούμενο διάστημα. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είχε οργανώσει σειρά τηλεδιασκέψεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπου εξετάζονταν κάθε φορά η πορεία υλοποίησης του αναπτυξιακού πλάνου, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δεσμεύσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο. 

Η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου υπογραμμίζει την σπουδαιότητα του έργου και ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την συνεργασία.

 «Για να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απαιτούνται τέλειος συντονισμός και ισχυρή πολιτική βούληση. Το είπαμε, το κάναμε ! Ένα έργο κομβικής σημασίας για την τοπική κοινωνία, το οποίο θα συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα δώσει τα κίνητρα για νέες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας»., υποστήριξε η Μαρία Αντωνίου.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ