"


Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Καστοριάς

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

της Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της Χειμερινής Περιόδου.

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό, πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη στο γραφείο της, την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν οδηγίες – διευκρινήσεις για το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας ως προς την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα στάδια πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, καθώς και τα όρια αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων τους, σύμφωνα με τα δύο νέα σχέδια Πολιτικής Προστασίας «ΒΟΡΕΑΣ» και «ΔΑΡΔΑΝΟΣ».

Συζητήθηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου και όλες οι απαραίτητες δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όπως καθαρισμός ρεμάτων, φρεατίων αγωγών όμβριων υδάτων και κάποια αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, αναφέρθηκαν στην επάρκεια των υλικών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων).

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να εκφράσει την ικανοποίησή της για την ετοιμότητα που επέδειξαν να έχουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενώ τόνισε ότι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων αποτελεί εγγύηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν: o θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος, Αντιδήμαρχοι των τριών Δήμων, ο Υποδιοικητής του 15ου ΣΠ/XVΜΠ, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς, ο Αερολιμενάρχης, εκπρόσωπος της Δ.Ε.ΔΔΗ.Ε., η Διευθύντρια Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑ Οδού Α.Ε., ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καστοριάς, η Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων και οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Καστοριάς.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ