"


Εκλογές ΚΙΝΑΛ : Με μόλις 3 ευρώ ψηφίζεις και στους 2 γύρους

Δικαίωμα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο

Τις λεπτομέρειες για το ποιοι και που μπορούν να ψηφίσουν για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, αλλά και και όσοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος. Φυσικά τίθεται ως προϋπόθεση να μην είναι κάποιος μέλος άλλου κόμματος.

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο που θα στηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 5/12/2021.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον πρώτο γύρο, οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται.

Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται, ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ