"


Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης 121.892€ από τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη για την Αναβάθμιση των Υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου

Την Προγραμματική Σύμβαση για την «Προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων

και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου» Δήμου Καστοριάς, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καστοριάς (ΣΧΟΚ)», υπέγραψε την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης και ο Πρόεδρος  του Αθλητικού  Σωματείου   Γιώργος Νικητίδης. 

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου, ο Γενικός Διευθυντής  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλης Οικονομίδης, μέλη του συλλόγου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο της σύμβασης προβλέπονται να υλοποιηθούν:

Προμήθεια και τοποθέτηση ειδικών εξαρτημάτων (καινούριων και αμεταχείριστων) για τον υπάρχοντα μεγάλο συρόμενο αναβατήρα.

Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την εκτέλεση ειδικών ποιοτικών ελέγχων (ετήσιου Ε1, και πενταετίας Ε2) που αφορά  και στους δύο αναβατήρες: του μεγάλου συρόμενου αναβατήρα και του συρόμενου αναβατήρα αρχαρίων (baby-lift).

Ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην διάδοση του αθλητισμού, στην αναβάθμιση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. «Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ιδανικό κέντρο εκμάθησης του αθλήματος κυρίως για μικρές ηλικίες, καθώς οι πίστες παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για τον σκοπό αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαββόπουλος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς  (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων-Τμήμα Προμηθειών-Τμήμα Προγραμματισμού)  για την γρήγορη εξέλιξη των διαδικασιών, καθώς το έργο εγκρίθηκε μόλις στις 24 Αυγούστου από την Οικονομική Επιτροπή, έπειτα από την σύμβαση που ετοίμασαν τα στελέχη της Π.Ε. Καστοριάς και ήδη έχει πραγματοποιηθεί η ανάρτηση της προκαταρτικής προκήρυξης της σύμβασης εκτέλεσης του έργου στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως προβλέπει ο νόμος, ώστε να συντομεύσει και  η διαγωνιστική διαδικασία. 

«Η προγραμματική που υπογράφτηκε σήμερα δείχνει την πρόθεση της Περιφέρειας και την Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς να συμβάλλει σε μια αναπτυξιακή τροχιά για  την περιοχή, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αξιοποίησης των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και  ενεργών, δραστήριων συλλόγων. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να συμμετέχει και η ίδια προς την κατεύθυνση αυτή και με την αναδιάρθρωση δομών που έχουμε σχεδιάσει, ευελπιστούμε σε άμεση μελλοντική συνεργασία με τον σύλλογο», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς. 

Ο Πρόεδρος του ΣΧΟΚ κ. Νικητίδης  εξέφρασε τις ευχαριστίες  του προς τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τα υπηρεσιακά στελέχη, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Οξυάς-Βιτσίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μέσω των Υπηρεσιών της και σύμφωνα με τη σύμβαση αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου, να δημοπρατήσει και να κατασκευάσει το έργο, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα της διοίκησης του συλλόγου.

Το έργο, προϋπολογισμού 121.892 €, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2021 της Π.Ε. Καστοριάς. Η δημοπράτησή του αναμένεται να γίνει τις επόμενες σαράντα ημέρες και ολοκλήρωσή του εντός του επόμενου τριμήνου.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ