"


Επίσκεψη του Βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα & του Διευθυντή – Γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. Στέλιου Κονταδάκη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

 


Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε ο Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Κούβελας  και ο Διευθυντής Πρόεδρος - Γραμματέας Οργανωτικού - Αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  Στέλιος Κονταδάκης, στο πλαίσιο περιοδείας τους στην Καστοριά, όπου πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με φορείς  και τοπικούς παράγοντες.


Ευρεία σύσκεψη  έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, παρουσία του Βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπης Κυριακίδου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Κίμωνα Μιταλίδη, του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, των Περιφερειακών Συμβούλων Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη και Θωμά Μάνου, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρη Γρηγοριάδη, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλη Οικονομίδη, του  Προέδρου της  Δ.Ε.Ε.Π Καστοριάς Βασίλη Βελλίδη και του Γενικού Συντονιστή Στέργιου Αδάμ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης,  αφού καλωσόρισε τον κ. Κούβελα και τον κ. Κονταδάκη στην περιοχή, επισήμανε τα υ¬¬ψηλά ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν και τα προβλήματα που αυτό έχει επιφέρει, μιας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  κατέχει αυτή την αρνητική πρωτιά για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ως εκ τούτου,  τους έθεσε την επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν άμεσα θέματα που την απασχολούν, εστιάζοντας κυρίως:

α) στην άμεση εξεύρεση λύσης  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να υπάρχει οπωσδήποτε συνέχιση των εργασιών της κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου, που είναι σταματημένες τα τελευταία πέντε χρόνια.

β) στην δημοπράτηση του Φράγματος - Αρδευτικού  της  Διποταμίας (που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης), ενός έργου εθνικής σημασίας, ύψους 20.000.000 €, που θα αρδεύει 3.500 στρέμματα και θα ενισχύσει τον αγροτικό τομέα.

γ) στην αναγκαιότητα να ενταχθεί ξεκάθαρα η Π.Ε. Καστοριάς, αλλά και η Π.Ε Γρεβενών στο Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κατά την απολιγνιτοποίηση, ώστε να υπάρχουν ίσοι όροι και τα ίδια χρηματοδοτικά εργαλεία για όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα,  ο κ. Σαββόπουλος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της τωρινής Περιφερειακής Αρχής, με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη, εντάχθηκε το μεγάλο έργο της κατασκευής της Σήραγγας της Κλεισούρας, προϋπολογισμού 74.000.000€, το οποίο μέχρι τέλη της χρονιάς αναμένεται να δημοπρατηθεί. 

Επίσης, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της κατασκευής των δικτύων διανομής του φυσικού αερίου, προϋπολογισμού 18.000.000€,  στις περιοχές Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Μανιάκων και Γρεβενών, όπου σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑ αναμένεται να δημοπρατηθούν  εντός του  Σεπτεμβρίου. 

 Οι κ. Κούβελας  και κ. Κονταδάκης άκουσαν με προσοχή τα  θέματα που τους τέθηκαν, τόσο από τον Αντιπεριφεριάρχη όσο και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ενώ δεσμεύτηκαν να τα μεταφέρουν προς την κεντρική κυβέρνηση, έτσι ώστε να υπάρχουν  γρήγορα θετικές εξελίξεις.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ