"


Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο

Έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

κ. Απόστολου Τσούκα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ο.Γ. ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Ελληνικής Γουνοποιίας εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού. 


Κατά την παρουσίαση των προβλημάτων και των προτάσεων ο κ. Τσούκας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, προσπαθεί να επιλύσει σημαντικά προβλήματα με κάθε τρόπο. Ωστόσο, δεν μπορεί να τα καταφέρει εάν δεν έχει στο πλευρό της τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με τις εξελίξεις να τρέχουν, ενώ ο κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή είναι πλέον μη αποφευκτός αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα προστασίας από την πολιτεία».Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης συνεργασίας τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, εντοπίστηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος και κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την κρισιμότητα του ζητήματος και συμφώνησαν για την κατεπείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων με προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης, Γιώργος Αμανατίδης

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης

Ο Αντιδήμαρχος Νεστορίου, Δημήτρης Μπαμπούλης 

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής

Η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, Μαρία Αντωνίου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καστοριάς, Χαράλαμπος Καραταγλίδης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, Γιώργος Μαλέας

Ο Γενικός Συντονιστής Οργανωτικού Ν.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Αδάμ

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης 

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ομόφωνα αποφασίστηκε να συνταχθεί και να αποσταλεί προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιστολή την οποία θα συνυπογράψουν οι συμμετέχοντες, η οποία αποτυπώνει την υφιστάμενη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της γούνας, αναδεικνύοντας ως κύριο ζήτημα την προστασία των θέσεων εργασίας του κλάδου και στοχευμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του και αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση των προβλημάτων του κλάδου.

Η επιστολή στάλθηκε χθες Κυριακή σε όλους τους συμμετέχοντες προκειμένου να τη συνυπογράψουν ή μη, και αναμένεται να αποσταλεί εντός της ημέρας προς τον Πρωθυπουργό οπότε και θα κοινοποιηθεί με επόμενο Δελτίο Τύπου.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ