"


ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ 2021-22

ΔΕΛΤΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Από την 1/7/2021 όλα τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας , ερασιτεχνών, είτε ΠΑΕ είτε Σωματείων, θα είναι ορισμένου χρόνου, με ελάχιστη διάρκεια το ένα (1) έτος και μέγιστη τα πέντε (5) έτη. Κατ’ εξαίρεση, αποκλειστικά και μόνο η πρώτη εγγραφή ανηλίκων ποδοσφαιριστών, θα δύναται να είναι ορισμένου χρόνου με ελάχιστη διάρκεια το ένα (1) έτος και μέγιστη τα επτά (7) έτη. Σε κάθε περίπτωση η λήξη ισχύος του δελτίου είναι η λήξη εκάστης αγωνιστικής περιόδου (30/06).

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να αντικαταστήσουν όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που ανήκουν ήδη στη δύναμη τους, με το δελτίο νέου τύπου (επανέκδοση) το αργότερο έως την 30/06/2022. Από τις 1/7/2022 και έπειτα δε θα έχουν δικαίωμα επανέκδοσης παλαιού τύπου δελτίων.

Η διάρκεια όλων των δελτίων που θα αντικατασταθούν/επανεκδοθούν, από 1/7/2021 και έπειτα θα έχουν υποχρεωτικά ημερομηνία λήξης την 30/6/2024. Από την 1/7/2024 και έπειτα η διάρκεια ισχύος των δελτίων δύναται να συμφωνηθεί μεταξύ των ενδιαφερόμενων (ομάδες και ποδοσφαιριστές) ελεύθερα, εντός των ανωτέρω αναφερθέντων χρονικών ορίων (1 έως 5 έτη).

Ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία παλαιού τύπου δεν αντικατασταθούν, παραμένουν στη δύναμη του σωματείου έως την 30-6-2024, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες του οργανωμένου ποδοσφαίρου (αρχής γενομένης από την περίοδο 2021-2022) και τυχόν συμμετοχή τους θα θεωρείται αντικανονική μετά την υποβολή σχετικής ένστασης (άρθρο 23 Κ.Α.Π.)


ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να αντικαταστήσουν όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που ανήκουν ήδη στη δύναμη τους, με το δελτίο νέου τύπου (επανέκδοση). Το επανεκδοθέν δελτίο θα είναι χρώματος άσπρο, όπως και όλα τα δελτία αθλητικής ιδιότητας, από εδώ και στο εξής.

Για την επανέκδοση των παλαιού τύπου δελτίων των ποδοσφαιριστών τους, τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίζουν για το καθένα ξεχωριστά, τα εξής :

1) Έντυπο μεταβολών, καθόλα συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο

α) αν είναι ανήλικος ο ποδοσφαιριστής, υπογράφει ο κηδεμόνας του στο μπροστά μέρος και συμπληρώνει την υπεύθυνη δήλωση-συναίνεση στο πίσω μέρος

β) Έντυπο με ελληνικούς χαρακτήρες για τους Έλληνες και λατινικούς για τους αλλοδαπούς και υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

2) Φωτοτυπία ταυτότητας του ποδοσφαιριστή

3) Πράξη συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων του ποδοσφαιριστή, αν δεν έχει ήδη καταθέσει

4) Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία του , τύπου διαβατηρίου (σε μέγεθος)

5) Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας παραμονής σε ισχύ του ποδοσφαιριστή, αν είναι αλλοδαπός

6) Επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου του ποδοσφαιριστή, αν είναι υπήκοος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το παράβολο για την επανέκδοση δελτίου παλαιού τύπου σε νέου θα είναι 5,00 ευρώ έκαστο. Το έντυπο μεταβολών έχει κόστος 2,00 ευρώ.


ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

Στο νέο έντυπο αίτησης μεταβολών ποδοσφαιριστή/στριας είναι πλέον υποχρεωτική η σημείωση του χρόνου διάρκειας της πρώτης εγγραφής, της μετεγγραφής ή της επανεγγραφής του ποδοσφαιριστή στο σωματείο, με τη σημείωση/διαγραφή του ανάλογου τετραγώνου που προβλέπει τα έτη ισχύος του δελτίου του (ελάχιστη διάρκεια ένα έτος-μέγιστη πέντε έτη, με εξαίρεση μόνο την πρώτη εγγραφή ανήλικου ποδοσφαιριστή του οποίου το δελτίο μπορεί να έχει ελάχιστη διάρκεια ένα έτος και μέγιστη επτά έτη)

Στο νέο έντυπο αίτησης μεταβολών ποδοσφαιριστή/στριας είναι και πάλι υποχρεωτική η αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. του ποδοσφαιριστή καθώς και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (email)( του ίδιου ή του κηδεμόνα του και όχι του σωματείου)

Για κάθε μεταβολή που πραγματοποιεί ανήλικος ποδοσφαιριστής (πρώτη εγγραφή, μετεγγραφή, επανεγγραφή, μεταγραφή με υποχρέωση επιστροφής ή αποδέσμευση) πρέπει να συναινεί ο κηδεμόνας του ή αυτός/η που έχει τη γονική μέριμνα του ανήλικου, στην προβλεπόμενη θέση υπογραφής (στο μπροστά μέρος του εντύπου), αλλά και στο πίσω μέρος του, με την έγγραφη συναίνεσή του, πάντα θεωρημένη για το γνήσιο υπογραφής

Η φωτογραφία στο έντυπο αίτησης μεταβολών θα πρέπει να είναι τύπου διαβατηρίου, πρόσφατη και να επικολλάται σε αυτό (με κόλλα) και όχι να επισυνάπτεται (με συρραπτικό).

Η αίτηση μεταβολών πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη, να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κάθε παράγοντα που αναφέρεται σε αυτήν ( ποδοσφαιριστής, Πρόεδρος, Γεν. Γραμματέας, κηδεμόνας), να υπογράφεται από αυτούς και να σφραγίζεται από τα σωματεία που αναφέρονται.

Οποιαδήποτε έλλειψη ή διαγραφές, στίγματα, χρήση διορθωτικού υγρού, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης από το ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας των δελτίων και για αυτό το λόγο τέτοιου είδους έντυπα μεταβολών δε θα παραλαμβάνονται.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

Εκτός των λοιπών δικαιολογητικών ανά περίπτωση, υποχρεωτικά δικαιολογητικά, και πάλι, για όλες τις μεταβολές, εκτός των αποδεσμεύσεων, είναι :

Αντίγραφο της Κάρτας Υγείας του ποδοσφαιριστή/στριας , συμπληρωμένη από ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ή ΙΔΙΩΤΗ , καθώς και από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, πιστοποιημένους από το Ε.Κ.Α.Ε. (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΙΔΑ ΤΟΥ). Επισημαίνεται ότι μη ευδιάκριτες φωτοτυπίες θα αποτελούν λόγω απόρριψης/επιστροφής της αίτησης μεταβολών.

Πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου, η οποία πλέον θα εκτυπώνεται στο δελτίο αθλητικής ιδιότητας ( και δε θα επικολλάται/επισυνάπτεται).

Όλα τα Δικαιολογητικά θα αποστέλλονται και Ηλεκτρονικά στο email:


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ- ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟ Γ.Γ.Α.

 Με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ΦΕΚ Β΄. 1593/20.04.2021,  καθορίστηκαν τα ειδικότερα στοιχεία και οι λεπτομέρειες για:

Α. την αίτηση εγγραφής αθλητικού σωματείου με ειδική αθλητική αναγνώριση στο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»

Β. την επικαιροποίηση στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο

Γ. τον έλεγχο της αίτησης εγγραφής ή επικαιροποίησης.


ΟΔΗΓΙΕΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν τα απαραίτητα στοιχεία υποβάλλοντας νέα αίτηση εγγραφής με την είσοδο στον λογαριασμό του σωματείου στην πλατφόρμα προεγγραφής μέχρι 31.08.2021 και αν χρειαστούν διορθώσεις μετά τον έλεγχο, η επανυποβολή είναι μέχρι 30.11.2021. Η επικαιροποίηση αφορά τα οικονομικά στοιχεία, δηλαδή  -ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2021, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020, την αντίστοιχη ΒΕΒΑΙΩΣΗ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ αυτών από την Περιφέρεια καθώς και το ΕΝΤΥΠΟ Ν φορολογικού έτους 2019.

ΕΠΙΠΛΕΙΟΝ ΕΑΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 22.11.2019 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Τα βασικότερα έγγραφα– δικαιολογητικά που χρειάζεται να συλλέξουν τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ και να τα επισυνάψουν σε αρχείο μορφής pdf, είναι τα παρακάτω:

1) εγκεκριμένο ιδρυτικό καταστατικό

2) εγκεκριμένο τροποποιημένο – ισχύον καταστατικό

3) πρόσφατο Πιστοποιητικό Μεταβολών (εντός τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης)

4) βεβαίωση θεώρησης – τήρησης βιβλίων από την Περιφέρεια (εντός 12μήνου από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης)

5) πρακτικό τελευταίας εκλογικής Γενικής Συνέλευσης

6) έγγραφο διορισμού Δικαστικού αντιπροσώπου εάν οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μετά την 22.11.2019

7) πρακτικό τελευταίου Δ.Σ. συγκρότησης σε σώμα

8) έγγραφο προϋπολογισμού 2021

9) έγγραφο απολογισμού 2020

10) βεβαίωση – πιστοποιητικό κατάθεσης των οικονομικών στοιχείων για τα έτη 2020 και 2021

11) έντυπο Ν φορολογικού έτους 2019

12) συμφωνητικό εργασίας προπονητή από taxisnet ή αναγγελία πρόσληψης του με το έντυπο 3 ΕΡΓΑΝΗ με υποχρέωση αναφοράς κατώτερης αμοιβής ανά ώρα 3.90 ευρώ εφόσον υπάρχει η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή στο σωματείο.

13) υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του σωματείου εφόσον ΔΕΝ υπάρχει η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή.

(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ).





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ