"


H καρδιά του PSAROLOCO χτυπάει στο Άργος Ορεστικό!

Μετά την αναγκαστική αναβολή της διεξαγωγής του Psaroloco Παιδικό

και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου στο βοηθητικό γήπεδο Άργους Ορεστικού (πίσω από το Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο Άργους Ορεστικού).

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 21:00 με μελωδικές και τρυφερές ταινίες κινουμένων σχεδίων (animation) για παιδιά 4 ετών και άνω και οι προβολές συνεχίζονται στις 22:30 με το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ που περιλαμβάνει πολυβραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας (fiction) με ελληνικούς υποτίτλους για ηλικίες 11 + και όλη την οικογένεια.


Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του πρώτου μέρους περιλαμβάνει ένα σύντομο διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων βασισμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πώς να χρησιμοποιήσετε την ταινία».

Τις προβολές προλογίζει ο ταλαντούχος ηθοποιός Κωνσταντίνος Δανίκας, γνώριμος στο κοινό από τον ρόλο του Φανούρη στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους να έχουν μαζί τους ψάθα ή κάποιο άλλο ύφασμα για το έδαφος, νεράκι, εντομοαπωθητικό και ζακέτα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΑΝΙΚΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Πρώτο μέρος
Κινούμενα Σχέδια (Αnimation)
Διάρκεια Προβολών 60’
Προτεινόμενες Ηλικίες 4 – 10 ετών
Ο χαρταετός
Σκηνοθεσία Martin Smatana 13:10 Τσεχική Δημοκρατία / Σλοβακία / Πολωνία
Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος, Τα φρούτα μεγαλώνουν ώριμα στα δέντρα. Ο παππούς δίνει στον εγγονό του ένα χαρταετό. Καθώς το αγόρι πετιέται στον αέρα, ο παππούς τον πιάνει. Στη συνέχεια τα φύλλα πέφτουν και ο παππούς έχει γίνει αδύναμος. Ένας δυνατός φθινοπωρινός άνεμος τον μεταφέρει στον συννεφιασμένο ουρανό. Ένα ζεστό αεράκι τους ενώνει ξανά.

Νυχτερινό φτερό όπερας
Σκηνοθεσία Dong Lanyibo Song Wenpei Thibault Oriane Von Hatten Audrey Zheng Christine 4:14/ Γαλλία
Ο Homard είναι ο μπάτλερ της Diva γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια της όπερας. Όπως συνήθως πριν από κάθε παράσταση έρχεται η στιγμή που της φέρνει το αγαπημένο της γλυκό. Αλλά αυτή τη φορά ένα περιστατικό μπορεί να διαταράξει τον επαγγελματισμό αυτού του αφιερωμένου μικρού αστακού.

Η Κουβέρτα
Σκηνοθεσία: Marina Moshkova 5:36/Ρωσία
Στο μακρινό Βορρά ζει ένας πολύ γκρινιάρης Πολικός Αρκούδος. Μια μέρα δέχεται έναν απροσδόκητο επισκέπτη.

INKT
Σκηνοθεσία Erik Verkerk & Joostvanden Bosch 2:00 / Ολλανδία
Σε αυτήν την ταινία κινουμένων σχεδίων ultrashort, ακολουθούμε ένα χταπόδι που είναι υπέρμαχος της καθαριότητας. Αλλά μερικές φορές, παρόλο που έχετε τόσα πολλά εφόδια δεν μπορεί να φτάσει σε αυτό που στοχεύει.

Ομπρέλα
Σκηνοθεσία Jose Prats and Alvaro Robles 12:00 / Γαλλία, Ισπανία
Σε μια μακρινή χώρα όπου η βροχή δεν σταματά ποτέ, η εξάχρονη Κύνα περνάει τις μέρες της παίζοντας απρόσεκτα κάτω από την προστατευτική «ομπρέλα-γενειάδα» του πατέρα της, Ντιν. Ένα βράδυ, ο αγαπημένος σκύλος της Κύνας, η Γιαγιά, εξαφανίζεται. Για να τη βρει, η Κύνα θα ξεκινήσει μια περιπέτεια αυτό-άσκησης και θα αντιμετωπίσει τον μεγάλο φόβο της, τη Βροχή.

Η μάγισσα και το μωρό
Σκηνοθεσία Evgenia Golubeva 4:45 / Ρωσία
Μια μάγισσα χρειάζεται ένα μωρό για ένα ξόρκι για να την κάνει ξανά νεαρή. Αλλά όταν φέρνουν στο σπίτι της μια πριγκίπισσα βρέφος τα πράγματα δεν πηγαίνουν βάση σχεδίου.

Μόνο για την Εγγραφή
Σκηνοθεσία Vojin Vasovic 7:01 / Σερβία
Σε μια εγκαταλελειμμένη σοφίτα, το ρομπότ απομαγνητοφώνησης REC προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδεθεί με το σπουργίτη που κάθεται στο παράθυρό του. Χρησιμοποιώντας το κουμπί play για να πει κάτι, βρίσκει τον εαυτό του συγκλονισμένο από το περιεχόμενο, τρομάζει, φοβίζει και διώχνει το σπουργίτη. Τρέχει να το κάνει να επιστρέψει και να ηχογραφήσει. πάνω από τη φωνή του πριν τελειώσει η μπαταρία του.

Στον Αμμόλοφο
Σκηνοθεσία Boisseau Solenne, Da Cruz Noémie 6:15 Γαλλία
Μέσα από την ιστορία ενός ψαρά, που ζει με την κόρη του σε ένα απομακρυσμένο σπίτι, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τα αστέρια και μακριά από οποιαδήποτε φωτορύπανση, το "On the dune" αφηγείται τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής.

Φύλλο
Σκηνοθεσία της Aliona Baranova 5:40 Λευκορωσία
Τεράστιος ναύτης παίρνει ένα φύλλο φθινοπώρου από ένα μικρό κορίτσι. Του θυμίζει το σπίτι του. Πόσο καιρό δεν είναι εκεί; Τρέχει να συναντήσει τους παλιούς του γονείς. Τι θα βρει εκεί;
Δεύτερο μέρος
Ταινίες Μυθοπλασίας ( Fiction ) με Ελληνικούς Υποτίτλους 
Διάρκεια Προβολών 125’
Προτεινόμενες Ηλικίες 11 + και για όλη την οικογένεια.

Blue & Malone: Impossible Cases
Σκηνοθεσία Abraham López 20:00 Ισπανία
Την παραμονή της κατεδάφισης, η Μπέρτα επισκέπτεται το παλιό θέατρο όπου η γιαγιά της εργαζόταν. Ανακαλύπτει ότι δεν είναι πλήρως εγκαταλειμμένο. Η Mortando Malone και η Big Blue Cat, οι παλιοί φανταστικοί της φίλοι, είναι εκεί για να την βοηθήσουν να λύσει μια αδύνατη περίπτωση: να ξανακερδίσει την ικανότητά της να ονειρεύεται.

Όπως το παιχνίδι
Σκηνοθεσία Berenice Adrianzen Zegarra 20:00 / Περού
Περού, 2018. Οι Bruno (11 ετών) και Claudio (6 ετών) επιστρέφουν στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στο σχολείο. Είναι μεσημέρι και ο Μπρούνο δεν βρίσκει τίποτα για να φάει, μπερδεμένος προσπαθεί να πείσει τον αδερφό του να πάει να παίξει και να βρει έναν θησαυρό. Φεύγοντας, συναντούν τον Carlitos (8 ετών) έναν γείτονα που αποφασίζει να τους συνοδεύσει στην περιπέτεια. Τα τρία παιδιά δίνουν ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία τους ενώ συλλέγουν μέταλλα πλαστικά και χαρτοκιβώτια που πουλάνε στο τέλος της ημέρας για να πάρουν ένα μπολ με σούπα.

The Crossing Guard
Σκηνοθεσία Marguerite Diderjean 13:40 / Βέλγιο
Lucas (9 ετών) προσποιείται ότι ο πατέρας του είναι πιλότος για να εντυπωσιάσει τους φίλους του. Είναι ακόμα καλύτερο από έναν πατέρα που είναι άνεργος Αλλά ο πατέρας του Λούκας βρίσκει δουλειά και πάλι: είναι αυτός που θα βοηθάει τα παιδιά να διασχίσουν το δρόμο μπροστά από το σχολείο

In Deutschland
Σκηνοθεσία Christoph Rath 14:41 Γερμανία / Γουινέα
Μια ομάδα αγοριών προσπαθεί να μπει στην πισίνα των Γερμανών γειτόνων τους.
Φίλοι
Σκηνοθεσία Andrey Svetlov 20:30 / Λευκορωσία
"Φίλος" είναι μια ταινία για δύο μαθητές αντιμαχόμενων σχολείων. Ο ένας ονειρεύεται ένα νέο smartphone, ο άλλος μια απλή φιλία. Κατά τύχη, βρίσκονται σε μια κοινή κατάσταση από την οποία θα πρέπει να βγουν έξω. Είναι μια πλούσια, ημερήσια ιστορία καρυκευμένη με κυνηγητά, παιδιάστικη περιπέτεια και ελαφρύ χιούμορ.

Η σιωπή του ποταμού
Σκηνοθεσία Francesca Canepa 14:00 / Περού
Ο Juan, ένα 9χρονο περουβιανό αγόρι, ζει με τον σιωπηλό πατέρα του σε ένα πλωτό σπίτι στον εκπληκτικό ποταμό Αμαζόνιο. Αυτό το ειδυλλιακό υπόβαθρο θέτει ένα αλληγορικό ταξίδι στη ζούγκλα του τροπικού δάσους, όπου η φύση, το φύλο, η αλήθεια και όλα τα πράγματα αρχίζουν να αποκαλύπτουν την ταυτότητα του πατέρα του.

TAINIA ΛΗΞΗΣ
The Expert (Ειδικός)
Σκηνοθεσία Carlota Coronado Clara Roca 23:00 / Ισπανία
Όλα γεννιούνται με ένα αίνιγμα. Ένα αίνιγμα με μια πολύ απλή απάντηση, αλλά για πολλούς ανθρώπους η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής. Γιατί;

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ