"


Ολυμπία Tελιγιορίδου για επίσκεψη Κοντοζαμάνη: Όχι άλλο κάρβουνο


Η Καστοριά δε χρειάζεται άλλη κοροϊδία από αυτούς που αδιαφόρησαν

για το ΚΕΦΙΑΠ αλλά και για το νοσοκομείο της Καστοριάς κατά την διάρκεια της πανδημίας, μη στέλνοντας ούτε καν πνευμονολόγο, όταν η κοινωνία της Καστοριάς και το νοσοκομείο δοκιμαζόταν από τον κορονοϊό την Άνοιξη του 2020 περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας. 

Ήταν τόσο το ενδιαφέρον τους για την Καστοριά που ενώ ήμασταν η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που πλήγηκε από τον covid19, δεν την επισκέφτηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας κανένας υπουργός ή υφυπουργός της ΝΔ, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα που πήγαιναν σε κάθε άλλη περιοχή που έμπαινε μετά από εμάς σε καραντίνα.

Χθες, κατά τη διάρκεια της όψιμης επίσκεψής του στην Καστοριά, ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης ενώ και με δική του απόφαση έκλεισε εδώ και 17 μήνες την 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ δήλωσε πως «εντυπωσιάστηκε» από τις υποδομές του και «προσδοκά» να ξαναλειτουργήσει.

Η ΝΔ μας συμπεριφέρεται σαν ιθαγενείς. Από τις 13 Δεκεμβρίου του 2019 κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση για το ΚΕΦΙΑΠ την οποία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αδιαφόρησε να απαντήσει. Στη συνέχεια, στις 21 Ιανουαρίου του 2020, την μετέτρεψα ως αναπάντητη, σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή όπου ζητούσα να μην κλείσει η 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εξυπηρετούσε ασθενείς χωρίς οικονομικό κόστος στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ο κ. Κοντοζαμάνης στην τότε απάντησή του στη Βουλή, απαξίωσε το ΚΕΦΙΑΠ του Άργους Ορεστικού, είπε ότι θα σχεδιάσει εκ νέου η κυβέρνηση και από το Φεβρουάριο του 2020 με υπογραφή της κυβέρνησης ΝΔ να μην υπάρχει η κλειστή νοσηλεία. 

Τώρα δηλώνει έκπληκτος για αυτό που έκανε και υπόσχεται πως θα επαναφέρει αυτό που ο ίδιος διέλυσε. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά, ακόμη και σήμερα, ακούσαμε μόνο λόγια χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα. Επανέλαβε τα ίδια με την απάντησή του τον Ιανουάριο του 2020 στην ερώτηση μου στην Βουλή. Ενάμισι χρόνο μετά δεν έχουν κάνει τίποτα. Το έκλεισαν μέσα σε 5 λεπτά για να στηρίξουν τα ιδιωτικά κέντρα των κουμπάρων στην Λάρισα και αλλού και κοροϊδεύουν τον λαό της Καστοριάς πως 17 μήνες "σχεδιάζουν" και τώρα θα "σχεδιάσουν" ξανά. 

Όχι άλλο κάρβουνο. Ελπίζουμε να μην καθυστερήσουν άλλο γιατί το "αργά τα ζα" έχει τεράστιο υγειονομικό και οικονομικό κόστος για όσους χρειάζονται μετανοσοκομειακή περίθαλψη.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ