"


Συνάντηση εργασίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου και Χρήστου Γκοσλιόπουλου για το Δήμο Νεστορίου

Τον Δήμο Νεστορίου επισκέφθηκε η βουλευτής Καστοριάς

κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου ώστε να συζητήσουν την πορεία του Δήμου και τα προβλήματά του.

Στη συνάντηση που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα συμμετείχε επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχοι. Συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και την εξέλιξη των έργων υποδομής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στην εκτενή συζήτηση που έγινε, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως 

- στη λήξη του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας που θα στερήσει από τον Δήμο αναγκαίο εργατικό προσωπικό σε βασικούς τομείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το κενό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργεί εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και η κ. Τελιγιορίδου δεσμεύτηκε μέσω της ανάδειξης του προβλήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών να συμβάλλει στην επίλυση του.- ο κ. Γκοσλιόπουλος ενημέρωσε σχετικά με το Φράγμα Νεστορίου και το υδρολεκτρικό που ακόμη βρίσκεται στο επίπεδο εξεύρεσης λύσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η βουλευτής τόνισε πως η καθυστέρηση στην επανέναρξη των εργασιών δεν δικαιολογείται πλέον μετά από τις επανειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις εδώ και 21 μήνες και θα πιέσει τους αρμόδιους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

- συζητήθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να εντάξει το φράγμα Διποταμίας σε ΣΔΙΤ δηλαδή με συμμετοχή ιδιωτικής εταιρίας. Η βουλευτής ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με αυτήν την επιλογή που αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής. Ενώ οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα οικονομικά προβλήματα η κατασκευή του φράγματος με ΣΔΙΤ  θα αυξήσει για τους παραγωγούς το κόστος χρήσης νερού προς όφελος ιδιωτών και θα αποτελέσει ανασχετικό παράγοντα για την προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής.

- τέθηκαν ζητήματα εσωτερικής οδοποιϊας των δημοτικών διαμερισμάτων που χρειάζονται άμεση παρέμβαση και συζητήθηκαν τρόποι παρέμβαση και από τις δύο πλευρές.

- στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από κοινού επίσκεψη στον υπό κατασκευή δρόμο Νεστορίου-Χιονάτου-Διποταμίας, ενός πολύ σημαντικού έργου που ενώνει την έδρα του Δήμου με τις κοινότητες του πρώην Δήμου Ακριτών και ξεκίνησε μετά από επίμονη προσπάθειά μας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.   

Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η καλή τους συνεργασία προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ