"


Press Trip στο Δήμο Καστοριάς με στόχο την ενίσχυση και προώθηση του Τουρισμού στην περιοχή

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης του Δήμου Καστοριάς,

πέντε δημοσιογράφοι από έγκριτα ειδησεογραφικά μέσα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την Καστοριά την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουνίου και βίωσαν μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή.


Σε ένα πλήρες πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Τουρισμού σε συνεργασία με την εταιρεία Wise Ram, που συντόνισε και διοργάνωσε το συγκεκριμένο Press Trip, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τοπικές γεύσεις και κρασιά, γνώρισαν τοπικούς παραγωγούς και ξεναγήθηκαν στη λίμνη και την πόλη της Καστοριάς.


Ο “γύρος της λίμνης” συνδυάστηκε με επίσκεψη στο Σπήλαιο του Δράκου και την Παναγία Μαυριώτισσα, ενώ η περιήγηση στην πόλη περιελάμβανε “πολιτιστική διαδρομή” στα γραφικά σοκάκια του Απόζαρι και του Ντολτσού, σε αρχοντικά, βυζαντινούς ναούς, στο Βυζαντινό Μουσείο και άλλα αξιόλογα σημεία. 

Η τοπική γαστρονομία και οινοποιία δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα. Η Καστοριά διαθέτει πολλές και ξεχωριστές γεύσεις, ιδιαίτερη και νόστιμη κουζίνα, εξαιρετικά και ποιοτικά κρασιά, που δοκίμασαν τα μέλη της αποστολής, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου με το Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σάκη Ρήμο, να συζητήσουν τα σχέδια για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής. 

Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί και δημοσίως τους ένθερμους χορηγούς και υποστηρικτές του Press Trip:  

τα ξενοδοχεία “Ντολτσό” και “Ωρολογόπουλου” για τη διαμονή

τα καταστήματα εστίασης “Pasatempos” και “Παλιά Πόλη” για την παραχώρηση γευμάτων 

τα οινοποιεία “Στεργίου” και “Maggel” 

το κατάστημα “Idees Art Café & Shop” για τη φιλοξενία και το συντονισμό παρουσίασης των τοπικών παραγωγών: "ΑΡΟΣΙΣ", "Μελίβελος", "Προϊόντα Μούσιου, "Βιολογικά Προϊόντα Τράντου", "Helixland"

Ευχαριστεί επίσης: την Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, κ. Ανδρομάχη Σκρέκα για την υποδοχή και καταπληκτική ξενάγηση, τον κ. Ρωμύλο Μαντζούρα για την πάντοτε λεπτομερή και ενθουσιώδη ξενάγηση, τη ΔΕΥΑΚ και τον κ. Λάμπρο Θεοχάρη για την πολύτιμη βοήθεια, καθώς επίσης όλο το στελεχιακό και υπηρεσιακό προσωπικό της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και γενικότερα του Δήμου Καστοριάς.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ