"


Επιστολή για την παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική!

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Αετού Νίκου Σπανού,

απεστάλη στην ΕΠΟ επιστολή ζητώντας την παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική.

Ο πάντα «ανήσυχος» πρόεδρος της ομάδας των Λουτρών, έπειτα από μπαράζ επαφών με προέδρους και παράγοντες ομάδων που υποβιβάζονται από όλους τους ομίλους της Γ’ Εθνικής, προχώρησε στη δημιουργία συντονιστικού για την σύνταξη επιστολής προς την ΕΕ της ΕΠΟ, με την οποία ζητούν να παραμείνουν όλες οι ομάδες στην Γ’ Εθνική, κρίνοντας ότι αυτό είναι δίκαιο, αφού η φετινή χρονιά ήταν προβληματική από πολλές απόψεις λόγω του covid-19.

Μάλιστα, η παρακάτω επιστολή έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα σωματεία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρρόπουλος, ο οποίος έπειτα από επικοινωνία του «SL» ανέφερε τα εξής:

«Θεωρώ δίκαιο να παραμείνουν όλες οι ομάδες στη Γ’ Εθνική από τη στιγμή που η χρονιά δεν εξελίχθηκε ομαλά λόγω της πανδημίας του covid-19 και από τη στιγμή που δεν θα ανέβουν στη Γ’ Εθνική οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ. Η συγκεκριμένη επιστολή παραθέτει μια σειρά από επιχειρήματα τα οποία με βρίσκουν σύμφωνο και δεν σας κρύβω ότι έχω φτιάξει και ένα πλάνο, το οποίο θα το καταθέσω με τη σειρά μου στην ΕΠΟ σχετικά με την αναδιάρθρωση της Γ Εθνικής.

Φυσικά πριν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της ΕΠΟ,

Αγαπητοί κύριοι της ΕΕ της ΕΠΟ,

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η πρόταση που κατατέθηκε προς συζήτηση στην τελευταία σας συνεδρίαση και αφορούσε την ελάττωση (μείωση) του αριθμού των ομάδων που θα μεταπέσουν σε χαμηλότερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, από αυτές που συμμετέχουν στο μισό (λόγω πρόσφατων αποφάσεων που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας covid-19) πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης και καταψηφίστηκε.

Θέλουμε όμως να θέσουμε υπόψιν σας τα παρακάτω ζητήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουμε στο παραπάνω πρωτάθλημα:

α. Η εφαρμογή του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου (που σωστά οριοθετήθηκαν από τους αρμόδιους ιατρικούς επιστήμονες, για την προστασία όλων μας), πρόσθεσαν επιπλέον οικονομικά προβλήματα, στα ήδη υφιστάμενα στα ΔΣ των ομάδων μας. Αναγκαζόμαστε να διενεργούμε 2 φορές εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού, με επιπρόσθετο οικονομικό κόστος, στους ήδη «φορτωμένους» προϋπολογισμούς μας.

β. Επιπλέον λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στις μετακινήσεις μας, είτε για προπόνηση, είτε για αγώνες, αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε περισσότερα οχήματα, αφού είναι απαγορευτική η συσσώρευση ατόμων στα ιδιωτικά μας οχήματα (προπονήσεις) ή ακόμη περισσότερο στα λεωφορεία που χρησιμοποιούμε στους επίσημους αγώνες, με επίσης επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις στους προϋπολογισμούς μας.

γ. Η επιβαλλόμενη απουσία κόσμου στα γήπεδα, αφαίρεσε αυτόματα (παντελώς) και τα έσοδα από τα εισιτήρια, τις διαφημιστικές πινακίδες χορηγιών (Δεν υπάρχουν «πρόθυμοι επιχειρηματίες», λόγω απουσίας κοινού). Την ίδια στιγμή όμως, παρθήκαν ανάλογες αποφάσεις για την στήριξη άλλων τομέων της κοινωνίας μας (Ναυτιλιακές ή αεροπορικές εταιρείες, όπου επιτράπηκε η κάλυψη του 60-80 % των θέσεων και μάλιστα σε κλειστούς χώρους), δίχως να στηριχθεί η δική μας προσπάθεια, δίχως να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις για τις ομάδες μας.

δ. Η ασφυκτική πίεση του χρόνου να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα σε 1 γύρο, διόγκωσε την ανασφάλειά μας, τους φόβους και τις ανησυχίες για το μέλλον των ομάδων μας, διόγκωσε τις κρίσεις της ψυχικής υγείας, όσων ασχολούμαστε (ΔΣ, Υπάλληλοι ομάδων, Προπονητές, Ποδοσφαιριστές κλπ) και της βιοποριστικής ατομικής μας αναγκαιότητας, αφού τα οικονομικά χτυπήματα, έχουν αντίκτυπο και στις ιδιωτικές μας επιχειρήσεις.

ε. Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις σαν την προαναφερόμενη (μη έγκρισης ελάττωσης των υποβιβαζόμενων ομάδων), θα αποτελέσει ακόμη ένα τελειωτικό χτύπημα εναντίον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εναντίον όλων των αγνών παραγόντων που παλεύουμε «σαν ζητιάνοι», να μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Εμείς οι άνθρωποι των ΔΣ, αγωνιούμε κάθε μέρα για το πως θα στηρίξουμε με το υστέρημά μας, πως θα δώσουμε με επιφόρτιση του προσωπικού μας χρόνου, του «πορτοφολιού μας, τις αναγκαίες ανάσες στις ομάδες για να ολοκληρώσουμε το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.

Δώστε επιτέλους με την σωστή απόφαση, την δυνατότητα οι ομάδες μας, να αγωνισθούν από την καινούργια χρονιά, με ίσους όρους, με νέες «ανάσες», με καινούργιες δυνάμεις, στην ίδια κατηγορία που αγωνιζόμαστε και σήμερα, αφού όπως τουλάχιστον διατείνονται επίσημα κυβερνητικά και ιατρικά χείλη, από το φθινόπωρο, επιστρέφει η κανονικότητα στην ζωή μας.

Ας επιστρέψει η κανονικότητα και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον στυλοβάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιτέλους στηρίξτε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στηρίξτε όλους εμάς που αιμορραγούμε οικονομικά στις ομάδες μας, στηρίξτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όσους παλεύουμε για να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.”


Με εκτίμηση

Εκ της Επιτροπής Ομάδων της Γ’ Εθνικής

Νικόλαος Σπανός

Πρόεδρος ΓΠΣ ΑΕΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ

8ος Όμιλος


Πηγή: soccerlive.gr

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ