"


Δήμος Καστοριάς : 4,5 εκ. ευρώ για ενεργειακές αναβαθμίσεις

“Πλήρης αξιοποίηση προγραμμάτων με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη”


Στην υποβολή 3 νέων προτάσεων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων, συνολικού προϋπολογισμού 3.160.772€, προχώρησε ο Δήμος Καστοριάς. Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις:

Κλειστού Γυμναστηρίου Καστοριάς, προϋπολογισμού 1.188.600€

1ου και 2ου Λυκείου Καστοριάς, προϋπολογισμού 1.004.712€

Σκαπέρδειου Δημοτικού Μεγάρου Καστοριάς, προϋπολογισμού 967.460€ 


Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ενταχθεί, σε αντίστοιχες προσκλήσεις και προγράμματα του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολικών κτιρίων του 4ου και 7ου Δημοτικού και του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.341.200€.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των έργων στα έξι αυτά δημοτικά κτίρια,  συνολικής επιφάνειας 12.000 περίπου τ.μ. και συνολικού προϋπολογισμού  4.500.000€, πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη και τις αναβαθμίσεις των κτιρίων, το οικονομικό όφελος για τους δημότες εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 100.000€ ετησίως.

Τόσο ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Έργων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Ντίνος Τσανούσας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα αυτή θετική εξέλιξη, σε έναν ακόμη σημαντικό προγραμματικό άξονα, τονίζοντας ότι “εναρμονισμένοι στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, προχωρούμε δυναμικά, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση ακόμη καλύτερων συνθηκών σε αθλητές, υπηρεσιακό προσωπικό, μαθητές και προσωπικό εκπαίδευσης.   








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ