"


Πως θα κάνουμε τα self tests μόνοι μας στο σπίτι - Οδηγίες

Θα τα παίρνουμε δωρεάν από το φαρμακείο

Δωρεάν τεστ αντιγόνων (rapid test) αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που διαθέτουν AMKA, για αυτοεξέταση στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θα τα φέρει.

Διαβάστε τη ανέφερε ο μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «Δεν μιλάμε για rapid tests, μιλάμε για τα tests που μπορεί κάποιος να κάνει μόνος του, τα οποία δεν υπήρχαν μέχρι πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα θα πρωτοπορήσει ξανά και θα είναι και πάλι από τις πρώτες χώρες που θα τα φέρει», ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο πολίτης που θα κάνει το self test στο σπίτι του, εάν αυτό θα βγει θετικό, θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που θα προβλέπεται, η οποία σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μία επιβεβαίωση του αρχικού αποτελέσματος, ώστε από εκεί και πέρα να υπάρξει η ιχνηλάτηση και η καταγραφή του κρούσματος. Μέχρι τέλος Μαρτίου, όλα αυτά θα εξειδικευτούν, ώστε να ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνει», 

Δείτε πώς γίνονται τα self tests, όπου έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται :

Τι είναι τα self test

Τα rapid test αυτοεξέτασης κυκλοφορούν ευρέως στις ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα άρχισαν να χρησιμοποιούνται και στην Ευρώπη, μέχρι στιγμής στη Γερμανία, την Αυστρία, αλλά και τη Βρετανία. Από το τέλος Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν και στα φαρμακεία της χώρας μας.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που τα χορηγεί δωρεάν στους έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται από το φαρμακείο της γειτονιάς χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Ο πολίτης θα προμηθεύεται τη συσκευασία του τεστ από το φαρμακείο, μόνο το ΑΜΚΑ του και επιδεικνύοντας την ταυτότητά του. Στο σπίτι του θα μπορεί να λαμβάνει μόνος του δείγμα με τον ειδικό στυλεό. Το δείγμα θα τοποθετείται στη συνέχεια στον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού. Το αποτέλεσμα θα βγαίνει το πολύ σε μισή ώρα, είτε είναι θετικό, είτε αρνητικό.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ