"


Πεζοδρομείται η οδός Μητροπόλεως!

Από το ύψος του παλαιού δημαρχείου (πρώην Goody's) μέχρι την πλατεία Ομόνοια

Το σχέδιο και το όραμα του πρώην δημάρχου Παπουλίδη την 10ετία του ’90, της πεζοδρόμησης  μέρους της οδού Μητροπόλεως, έρχεται να υλοποιήσει 25 χρόνια μετά η νέα δημοτική Αρχή του Γ. Κορεντσίδη.

Τα σχέδια του Δήμου Καστοριάς αποκαλύπτει σήμερα -και μάλιστα επιβεβαιώνεται από τους αρμόδιους- το sentranews.gr.

H πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως για ορισμένες ώρες της ημέρας από το ύψος του παλαιού δημαρχείου (Goody's) μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, θεωρείται επιτακτική και αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το θέμα θα έρθει στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς μετά την απόφαση-πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου. Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε η Πρόεδρος Χαρούλα Κουράκλη, το Τοπικό Συμβούλιο εδώ και αρκετό διάστημα προχώρησε σε έρευνα και απόψεις κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων ήταν θετική σε αυτό το εγχείρημα, ενώ υπήρξαν και ορισμένες αρνητικές γνώμες. Έτσι στην πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να προωθήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει για την υλοποίηση ή μη του έργου.

Φυσικά, τόσο ο Δήμαρχος Γ. Κορετσίδης, όσο και οι στενοί συνεργάτες του, γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα, καθώς και της απόφασης του Τοπικού συμβουλίου, μιας και ήταν στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, το εγχείρημα της πεζοδρόμησης της Μητροπόλεως, προκειμένου και σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις, όπως την μεταφορά του Λυκείου στο πρώην Γυμνάσιο, να τονώσει την περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου της πεζοδρόμησης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ανέρχεται περίπου στο ποσό των 300,000 ευρώ, ποσό που μπορεί να εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο sentranews.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Έργων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Ντίνος Τσανούσας η πεζοδρόμηση μήκους περίπου 300 μέτρα θα κατασκευασθεί με τσιμεντοειδείς κυβόλιθους άριστης ποιότητας, ενώ τα υπάρχοντα πεζοδρόμια (δεξιά και αριστερά) θα κατεδαφιστούν εξ’ ολοκλήρου. Επίσης σε ορισμένα σημεία που υπάρχει άνοιγμα π.χ. στο Επιμελητήριο υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθούν παγκάκια, παρτέρια, ζαρντινιέρες κ.α.

Παράλληλα θα προκύψουν  αλλαγές στις ισχύουσες ως σήμερα ρυθμίσεις του κυκλοφοριακού ιστού της περιοχής, με βασικότερη την διπλή – εκ περιτροπής - κυκλοφορίας  της οδού Βαλαλά, από το ύψος του 3ου Γυμνασίου (διασταύρωση καθρέπτης) μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, προκειμένου οι κάτοικοι, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να κατευθύνονται από εκεί στο σημείο που επιθυμούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της εκ περιτροπής  της οδού Βαλαλά, θα τοποθετηθούν φανάρια σε Ομόνοια και καθρέπτη, διάρκειας 3 λεπτών, προκειμένου να κυκλοφορούν με άνεση και ασφάλεια τα οχήματα.

Ωστόσο, απαγόρευση πάρκινγκ  θα ισχύσει σχεδόν σε όλη την πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως, η οποία μετά από εισηγήσεις και μελέτες συγκοινωνιολόγων  θα προτείνουν κάποιες ώρες μικρής διάρκειας της ημέρας διέλευσης οχημάτων αλλά και φορτηγών για την εκφόρτωση εμπορευμάτων στα καταστήματα. Ταυτόχρονα θα δίνεται η ευχέρεια σε 3-4 συγκεκριμένα σημεία, κυρίως εμπορικού ενδιαφέροντος, για παρκάρισμα οχημάτων μικρής όμως διάρκειας

Κάπως έτσι λοιπόν είναι το σχέδιο της πεζοδρόμησης οδού Μητροπόλεως, το οποίο και σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά από το sentranews.gr.

Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τις θέσεις και απόψεις των δημοτικών συμβούλων για το θέμα της πεζοδρόμησης οδού Μητροπόλεως το οποίο θα φέρει στην εισήγησή του ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης  Κορεντσίδης.

Υ.Γ.
Το παρών άρθρο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας κατά την παράδοση της ημέρας της Πρωταπριλιάς. Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ