"


Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Καστοριάς

Το Κ.Π.Ε. Καστοριάς, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής

Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β Κύκλος)», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσαρμοζόμενο στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία COVID-19, προτίθεται να υλοποιήσει διαδικτυακά περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα – παρουσιάσεις για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας), την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2021.

Τα προγράμματα, 1-2 διδακτικών ωρών, θα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η θεματολογία των διαδικτυακών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Καστοριάς, που μπορούν να επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί είναι:

1. «Η Λίμνη ως Οικοσύστημα», για μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (1 διδακτική ώρα)

2. «Η Λίμνη και η Πόλη της Καστοριάς», για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (1 διδακτική ώρα)

3. «Το Δάσος», για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (1-2 διδακτικές ώρες)

4. «Ενέργεια και Περιβάλλον», για μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου (1 διδακτική ώρα)

5. «Η Έννοια και οι Αξίες της Βιοποικιλότητας», για μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (2 διδακτικές ώρες - η διάρκεια του προγράμματος μπορεί να παραταθεί έως 3 διδακτικές ώρες)

6. «Μας Περιβάλλουν: Ο Κόσμος των Πουλιών», για μαθητές Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (1-2 διδακτικές ώρες)

7. «Ντολτσό: Μια Παραδοσιακή Συνοικία της Καστοριάς στο Πέρασμα του Χρόνου», για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου (1 διδακτική ώρα)

8. «Κλιματική Αλλαγή και Βιοποικιλότητα», για μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (1 διδακτική ώρα)

9. «Τα Μυστικά του Δάσους», για μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (1 διδακτική ώρα)

10. «Ορχιδέες: Μία πολυπληθής οικογένεια στον τόπο μας», για μαθητές Δ’, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (1 διδακτική ώρα)

Αιτήσεις - δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί μέχρι την Παρασκευή 2/04/2021 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/btqspuw6AYrays9S8

Η ημερομηνία παρακολούθησης του διαδικτυακού προγράμματος θα οριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κ.Π.Ε. Καστοριάς με τις σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, το Κ.Π.Ε. Καστοριάς προτίθεται, επίσης, να υλοποιήσει δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δίωρης ή τρίωρης διάρκειας, σε εξωτερικό χώρο (στην πόλη της Καστοριάς), με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται από τη νομοθεσία (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, αντισηπτικών κ.λπ.). Ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε εξωτερικό χώρο θα γίνει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών με το Κ.Π.Ε. Καστοριάς.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ