"


Πρώτο βραβείο για το… καυγαδάκι των αλκυόνων στην Καστοριά

Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας «Wild Seasons Photo Competition»

κατέκτησε ο Κύριλλος Σαμαράς, που «αιχμαλώτισε» με τον φωτογραφικό του φακό ένα καβγαδάκι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αλκυόνες. Ο επαγγελματίας φωτογράφος  παραμόνευε για περισσότερες από τέσσερις ώρες μέχρι να πετύχει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο. 

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας άγριας ζωής «Wild Seasons Photo Competition» διενεργείται τα τελευταία πέντε χρόνια τις τέσσερις εποχές του έτους, ενώ τα βραβεία της κατηγορίας «Πουλιά» είναι προσφορά της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Η έρευνα σε έναν βιότοπο προκειμένου ο φωτογράφος να κατανοήσει τις συνήθειες ειδών της άγριας ζωής για να καταφέρει να τα απαθανατίσει είναι σημαντική, είπε στο ΑΠΕ ο Κύριλλος Σαμαράς.

«Αγαπώ πολύ τη φύση – σημειώνει – και ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη φωτογραφία άγριας ζωής. Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία βρήκα ένα σημείο στα περίχωρα της Καστοριάς, κοντά στη λίμνη, όπου εντόπισα ότι πετούσαν αλκυόνες και “κατασκήνωσα” επί ώρες μέχρι να κάνω τη λήψη αρχές Σεπτεμβρίου. Ειδικά για τα πουλιά, υπάρχουν είδη που είναι στόχοι κυνηγών, όπως οι πάπιες, που είναι εξαιρετικά φοβισμένες και μόλις σηκώνεις τον φακό, τον εκλαμβάνουν ως απειλή, σα να σηκώνεις το όπλο και εξαφανίζονται. Για τις δε αρκούδες που έχει τύχει να φωτογραφίσω στην Καστοριά, πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί μπορεί να σε καταλάβουν από μακριά και γι’ αυτό πρέπει να έχεις πάντα κόντρα τον αέρα για να μη σε μυρίσουν».

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ