"


Καιρός : Μήδεια - Δείτε αναλυτικά πότε και που θα χιονίσει

Μεγάλα τα ύψη χιονιού σε όλη τη χώρα

Αλλάζει ο καιρός το επόμενο 48ωρο σε όλη την χώρα, με τα χιόνια να κατεβαίνουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Πάμε να δούμε μέσω των χαρτών μας, την εξέλιξη του καιρού, το ΣΑΒΒΑΤΟ και την ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και τα νότια, καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις στο εσωτερικό της Ηπείρου, από τα 500m και ψηλότερα, σε όλη την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την ημιορεινή Στερεά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους. Μέσα στην ημέρα, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν γρήγορα και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ θα βρέξει στα νησιά του Αιγαίου.

Ειδικότερα οσον αφορά τις χιονοπτώσεις: Αξιόλογα ύψη χιονόστρωσης θα παρατηρηθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ στην ημιορεινή ΗΠΕΙΡΟ, την ΔΥΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ. Στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, θα βρέχει στα πόδια, με τις χιονοπτώσεις να εστιάζονται στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

Πυκνές οι χιονοπτώσεις και στην ημιορεινή Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο. Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη, νοτιάς στο νότιο Αιγαίο.

Οι χιονοπτώσεις, αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Χιονόπτωση και στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μέσα στο ΣΑΒΒΑΤΟ, ενώ αυτές θα ενταθούν το βράδυ, με ολική χιονόστρωση και μέσα στην πόλη.

Στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ των χιονοπτώσεων μπαίνει και η ΘΡΑΚΗ αυτή την φορά, καθώς το θερμό μέτωπο φαίνεται να φτάνει και να φέρνει ικανοποιητικά ποσά υγρασίας, καταφέρνοντας να δώσει χιονοπτώσεις σε ολα τα πεδινά και παράκτια, από το απόγευμα και μετά. Στα λευκά θα ντυθούν όλες οι πόλεις, ακόμη και η Αλεξανδρούπολη!

ΚΥΡΙΑΚΗ: O καιρός βελτιώνεται στην δυτική Ελλάδα και γενικά τα δυτικά της Πίνδου, όπου θα κυριαρχούν πολύ ισχυροί, παγωμένοι ΒΑ άνεμοι και παροδικές νεφώσεις. Ορογραφικές χιονομπόρες, δεν αποκλείω στην ΗΠΕΙΡΟ και τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ.

Η κακοκαιρία αντίθετα θα εντοπίζεται στα ανατολικά της Πίνδου, όπου εδώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΑΞΙΟΛΟΓΑ ύψη χιονιού σε όλα τα παραπάνω διαμερίσματα, καθώς και στα πεδινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις και στην πεδινή ΘΡΑΚΗ μέχρι και την νύχτα προς την Δευτέρα, με χιονοστρώσεις αξιόλογες στον Έβρο.

Η κακοκαιρία υποχωρεί από τα ηπειρωτικά, την νύχτα της Κυριακής και έπειτα, και θα εντοπίζεται πλέον στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από την νέα εβδομάδα. Ο παγετός, θα αποτελεί το κύριο πρόβλημα, την νέα εβδομάδα, ειδικά στα χιονοσκεπή εδάφη.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

Στα ΛΕΥΚΑ θα ντυθούν: ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (με εξαίρεση τα παράκτια της νότιας Χαλκιδικής) αλλά και ΘΡΑΚΗ, ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Οι χιονοπτώσεις από το απόγευμα της Κυριακής θα κατέβουν και στα πεδινά τμήματα στο εσωτερικό της ΣΤΕΡΕΑΣ αλλά και σε παράκτια της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Μεγάλα ύψη χιονιού σε ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΗΠΕΙΡΟ ΔΥΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Η κακοκαιρία ξεκινάει το Σάββατο το πρωί και λήγει Κυριακή απόγευμα - βράδυ.

Στα λευκά θα ντυθεί και η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με αξιόλογα ύψη χιονιού ακόμη και μέσα στην πόλη, με τις χιονοπτώσεις να ξεκινάνε το Σάββατο και να σταματάνε Κυριακή απόγευμα.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΞΑΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΝΕΜΙΑΣ.

ΑΝΕΜΟΙ: Ισχυροί βοριάδες, οι οποίοι ιδιαίτερα την Κυριακή και την Δευτέρα, θα φτάσουν και τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η Β φάση ξεκινάει ΚΥΡΙΑΚΗ βράδυ και αφορά τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

ΠΗΓΗ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ