"


Δ. Μακεδονία: Μικρές «ανάσες» στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό

Στις 1.740 ανέρχονται οι επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία οι οποίες ενισχύονται

μέσω του προγράμματος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Covid-19, και, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Ανάπτυξης και της κυβέρνησης για ένα νέο πρόγραμμα με αυξημένα κονδύλια για την περιοχή, λόγω και των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, όπως τόνισε, στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κασαπίδης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων έχουν δαπανηθεί 79,3 εκ.  ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας και έχουν επιστραφεί ως οφέλη πάνω από 105 στο σύνολο 180 εκ.  ευρώ, που δόθηκαν σε περισσότερες από 3.500 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021 υπάρχουν ακόμη δύο προσκλήσεις ανοιχτές για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, με ποσοστά της τάξης του 70%.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης, Νίκος Λυσσαρίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της στήριξης των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας της Covid-19 τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο πίνακας των επιτυχόντων στην πρόσκληση που έγινε, ενώ επισήμανε ότι οι πληρωμές, που ανέρχονται συνολικά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, θα αρχίσουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που θα μείνουν έξω από τις συγκεκριμένες ενισχύσεις, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γιώργος Βαβλιάρας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα καλυφθούν και αυτές με τη νέα προκήρυξη του προγράμματος που υποσχέθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ