"


Θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου στο αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για έγκριση τουλάχιστον 200 εκ ευρώ για υλοποίηση έργων του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στη Δυτική Μακεδονία.


Το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη Δυτική Μακεδονία έδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών
κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τους Δημάρχους της Περιφέρειας.

   Ο κ. Θεοδωρικάκος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του κ. Κασαπίδη για έγκριση όλων των προτάσεων που θα υποβληθούν από τους Δήμους  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις προσκλήσεις του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», οι οποίες εκτιμώνται στα 200 εκ ευρώ περίπου.

     Επιπλέον, ο Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα των Δήμων για παράταση του χρόνου υποβολής των προτάσεων και δεσμεύτηκε ότι στην πρόσκληση της «Αστικής Αναζωογόνησης» κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι και όχι μόνο οι μητροπολιτικοί που προβλέπει το πρόγραμμα.

        Επίσης, ο Υπουργός γνωστοποίησε στους Δημάρχους την πρόθεση του υπουργείου να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι προτάσεις των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας στο εν λόγω πρόγραμμα, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα του Περιφερειάρχη προς την κυβέρνηση για προτεραιότητα από πλευράς υπουργείων στα αιτήματα των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

    Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την θετική του στάση προς τη Δυτική Μακεδονία και ζήτησε από του Δημάρχους την επιτάχυνση της διαδικασίας της υποβολής προτάσεων και την παροχή  οποιασδήποτε βοήθειας στην κατεύθυνση αυτή.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ