"


Πανέτοιμος ο Δήμος Άργους Ορεστικού για την ένταξη νέων έργων


Σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο συμμετείχε

ο Δήμος Άργους Ορεστικού, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η πορεία του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και συγκεκριμένα οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθούν σε αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ειπώθηκαν, τρεις είναι οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας που υπέβαλαν μέχρι στιγμής πρόταση ένταξης έργου, με τον Δήμο Άργους Ορεστικού να έχει υποβάλλει την πρόταση με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ύψους 1.500.000 €.

Στον πίνακα (φωτογραφία 3) παρουσιάζονται αναλυτικά τα έργα που επιδιώκει να εντάξει ο Δήμος Άργους Ορεστικού στο εν λόγω πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, μαζί με τον Δήμαρχο Νεστορίου δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόκληση για την «Αστική Αναζωογόνηση», στην οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι Δήμοι  που είναι πρωτεύουσες των Νομών. Προτείναμε την τροποποίησή της, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε αυτή και μικρότεροι Δήμοι, όπως οι Δήμοι Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, λαμβάνοντας την θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού με συστηματική προσπάθεια και δουλειά, έχει επιτύχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απορρόφησης στα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα, υλοποιώντας έργα ύψους 55 εκατομμυρίων € περίπου.

Μάλιστα, λόγω της ετοιμότητάς του ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, έχουμε προτείνει, εδώ και καιρό, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια (ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας), προκειμένου να μπορεί να αξιοποιήσει καταρτισμένο τεχνικά επιστημονικό προσωπικό που θα λειτουργεί επικουρικά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και θα επισπεύδει την υλοποίηση των μελετών και των έργων. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή και αναμένεται να ακολουθηθεί σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ