"


Σειρά συναντήσεων με Υπουργούς στην Αθήνα

Το ζήτημα στήριξης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τα

παρατεταμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού,  συζητήσαμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Για το θέμα αυτό αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Στη συνάντηση αναφερθήκαμε και στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου της Γούνας και την προοπτική της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, του έργου της τροφοδότησης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας με θερμική ενέργεια από την μονάδα 5 του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας προϋπολογισμού 23,5 εκ ευρώ.

Στη συνέχεια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογράψαμε με τον υπουργό  κ. Μάκη Βορίδη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας για την σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Πρώτη απ' όλες η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανοίγει τον δρόμο για τα διαχειριστικά σχέδια των Βοσκοτόπων της πατρίδας μας, με το σημαντικό αυτό έργο προϋπολογισμού 1,9 εκ ευρώ.

Τέλος το ποσό των 5,7 εκ. ευρώ εγκρίθηκε επιπλέον από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ