"


Απαισιόδοξο, αλλά πιθανό το σενάριο, να μην ξεκινήσουν ποτέ η Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα


Μπορεί να γράφονται και να ακούγονται διάφορα για την επιστροφή ή όχι των ποδοσφαιρικών

ομάδων στην αγωνιστική δράση, αρχικά με προπονήσεις και μετέπειτα με επίσημα παιχνίδια, ωστόσο καλό θα είναι να μην αποκλείουμε ποτέ και το χειρότερο σενάριο.

Ποιο είναι αυτό το σενάριο; Το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν ποτέ για την τρέχουσα σεζόν, η Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων, από την στιγμή που ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα επακολουθήσει με τον Κορωνοϊό, που τελικά αποδείχθηκε πιο επικίνδυνος από όσο πιστεύαμε όλοι.

Περίπου 30 μέρες κλείσαμε χωρίς αγώνες αφού τελευταία μέρα που είχαμε αγωνιστική δράση ήταν το Σαββατοκύριακο 24/25 Οκτωβρίου. Και επιστρέψαμε στα δρώμενα της δεύτερης καραντίνας χωρίς να μπορούν να γίνουν όχι παιχνίδια, αλλά ούτε καν προπονήσεις. Όλες αυτές τις μέρες πολλά έχουν ακουστεί για το πότε θα ξαναρχίσουν η Γ’ Εθνική και τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη να ξεκαθαρίσουμε πως σίγουρα μέχρι και τις γιορτές, αποκλείεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να υπάρξει αγωνιστική δράση. Μιλάμε δηλαδή για ότι γίνει, αν γίνει βέβαια γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, εξαρτώμενοι πάντα βέβαια με την υπάρχουσα κατάσταση εκείνου του διαστήματος, όσον αφορά τα κρούσματα που θα υπάρχουν.

Όμως μάλιστα ακούγεται και συζητιέται έντονα τον τελευταίο χρονικό διάστημα και ένα ακόμα σενάριο από τα πολλά που έχουν ακουστεί, ένα σενάριο που δεν θέλει να ακούει κανένας και αν γίνει θα είναι η απόλυτη καταστροφή για όλους, ειδικά στην Γ’ Εθνική παράγοντες που έχουν βάλει ουκ ολίγα χρήματα έστω κι αν είναι η αρχή της σεζόν, προπονητές που ζουν από το ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές που επίσης ζουν από το ποδόσφαιρο, διαιτητές, παρατηρητές και αρκετούς άλλους ανθρώπους που έχουν ένα εισόδημα από το ποδόσφαιρο.

Ακόμα και για τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν επενδύσει όχι μεγάλα ποσά όπως η Γ’ Εθνική, αλλά ακόμα και αυτά έχουν βγει όλα από τις τσέπες των παραγόντων, αφού ούτε εκδηλώσεις, που αποτελούν το κύριο οικονομικό όπλο των ομάδων, έγιναν το καλοκαίρι ούτε βέβαια ήταν εφικτή η συνδρομή των χορηγών, από την στιγμή που απαγορεύτηκε η παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Οπότε θεωρείται πιθανό έστω και αν συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες αυτό το σενάριο, να μην ξεκινήσουν καθόλου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η χρονιά. Δηλαδή οι 5-6 αγωνιστικές συμπεριλαμβανομένων κι αυτών του κυπέλλου στα τοπικά και οι 4 της Γ’ Εθνικής να μην τεθούν καθόλου υπόψη, σαν να μην διεξήχθησαν ποτέ.

Στην ουσία να θεωρηθεί άκυρη ποδοσφαιρική σεζόν 2020-21, κάτι που θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ότι χειρότερο δηλαδή και μακάρι να μη συμβεί αυτό το ενδεχόμενο και καλώς ή κακώς ας μην το διαγράφουμε από το μυαλό μας, καθώς αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί με τα τωρινά δεδομένα, τα οποία ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να γίνουν χειρότερα.

Pellasports




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ