"


Κορονοϊός: Πάνω από 800 τα κρούσματα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν σήμερα σε όλη τη χώρα - Έρχονται έκτακτα μέτρα

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Τουλάχιστον 800 αναμένεται να είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr. Τα κρούσματα κορονοϊού θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, όπως γίνεται καθημερινά και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο άμεσης λήψης μέτρων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για έκτακτα μέτρα στη Μακεδονία. 

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ethnos.gr, μόνο στις Σέρρες το 10% των ατόμων που υποβλήθηκαν σε rapid test κατά του κορονοϊού βγήκε θετικό στον ιό. Τα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα από αυτά της Τρίτης, 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι μπορεί να φτάσουν και τα 180, κάτι που έχει θέσει σε άμεσο συναγερμό τόσο τις υγειονομικές Αρχές όσο και την κυβέρνηση. 

Σε «κόκκινο» συναγερμός είναι και η Καστοριά και η Κοζάνη (παραμένει στο επίπεδο 4), όπου έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Νίκο Χαρδαλιά ένα από τα βασικά μέτρα που θα επιβληθούν για να περιοριστεί ο κορονοϊός θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, σε αρκετές πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που θα μπουν στο «επίπεδο 3».

Κορονοϊός: Αλλαγές στον χάρτη επικινδυνότητας

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του κορονοϊού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και οι ανακοινώσεις υπολογίζεται να γίνουν σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα αναμένεται η Θεσσαλονίκη να περάσει από το κίτρινο στο πορτοκαλί επίπεδο, πληροφορία που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Ιωάννινα και Καστοριά να περάσουν στο «κόκκινο» επίπεδο, να μπουν δηλαδή σε καθεστώς lockdown λόγω κορονοϊού.

Αλλαγή επιπέδου λόγω αυξημένων κρουσμάτων είναι πιθανόν να γίνει σε:

Κόρινθο (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο)

και πιθανότατα Βοιωτία (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Τις πληροφορίες του ethnos.gr επιβεβαιώνει και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι «είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα».

Παράλληλα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, εφιστά την προσοχή όλων λέγοντας ότι «Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Ακόμη ο κ. Μόσιαλος σημειώνει πως «χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσια υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων».

ethnos.gr 







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ