"


Αγροτικός Σύλλογος Πολυκάρπης: Κάλεσμα για ενιαία στρατηγική πρόταση της Καστοριάς για τη συμμετοχή στη δίκαιη μετάβαση

Σύσκεψη είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Πολυκάρπης «Μακεδνός» με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσει τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου να συμμετέχει στην γνωμοδοτική επιτροπή επενδύσεων της δίκαιης μετάβασης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Σαββόπουλος μας ανακοίνωσε ότι η επιτροπή έχει σχηματιστεί ήδη εδώ και δυο μήνες με την επιλογή των προσώπων από τον Περιφερειάρχη τον ίδιο και για αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Μετά από περαιτέρω συζήτηση προέκυψε ότι ουσιαστικά κανένας φορέας της Καστοριάς δεν συμμετέχει στην επιτροπή και ο πρωτογενής τομέας δεν είναι στις επιλέξιμες δράσεις, παρά μόνο δευτερογενής τομέας όπως π.χ. μεταποιητικές μονάδες και μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Εκφράσαμε άμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη ότι θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του περιφερειάρχη καθώς επίσης και των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων να μην συμπεριλάβουν στην επιτροπή φορείς του πρωτογενή τομέα που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον δευτερογενή τομέα και την μεταποίηση, όπως επίσης είναι απαράδεκτο που κανένας φορέας ή πολιτικό πρόσωπο της Καστοριάς δεν κλήθηκε να συμμετέχει στην επιτροπή που θα διαμορφώσει ουσιαστικά την επόμενη επενδυτική πολιτική της περιφέρειας σε βάθος 10ετιας.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σαββόπουλος δεσμεύτηκε να μας συμπεριλάβει στις επόμενες συνεδριάσεις αλλά σαν θεατές όχι σαν μέλη της επιτροπής, δίνοντας μας το δικαίωμα να καταθέσουμε και πρόταση στην επιτροπή.

Ο Σύλλογος δεσμεύτηκε να ετοιμάσει πρόταση στρατηγικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη και φορείς που θα ήθελαν να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου τηλεφωνικά στο (6974631337 Μόσχος Θωμάς) ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία στρατηγική πρόταση από όλους τους τομείς και φορείς.

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου ,


Τα αιτήματα του συλλόγου:Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ