"


Πάνω από 4 εκ. μινκ πουλήθηκαν στη δημοπρασία Σεπτεμβρίου της SAGA FURS

Mε ικανοποιητικά αποτελέσματα πωλήσεων

αναλογουμένων των συγκυριών που επικρατού,ν ολοκληρώθηκε η δημοπρασία Σεπτεμβρίου της SAGA FURS, στο Ελσίνκι Φινλανδίας.

Οι πωλήσεις μινκ ανήλθαν στα  4,2 εκ. γουνοδέρματα από την συνολική προσφορά των 5,6 εκ., αριθμός που αποτελεί την μεγαλύτερη ποσότητα μινκ που έχει δημοπρατηθεί ποτέ από την εταιρία. 

Συνολικά 60 αγοραστές συμμετείχαν στην δημοπρασία, η πλειοψηφία των οποίων ήταν μπλόκερ, εκπροσωπώντας σημαντικό αριθμό αγοραστών, αριθμός  που ήταν και ο μεγαλύτερος που συμμετείχε σε οποιαδήποτε διεθνή δημοπρασία φέτος. 

Οι κύριοι αγοραστές ήταν από την Κίνα, με υποστήριξη από την Τουρκία και την Ελλάδα.

«Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, η εταιρία πούλησε περισσότερα μινκ γουνοδέρματα απ ότι κατά την διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, ωστόσο σημαντική ποσότητα γουνοδερμάτων που συλλέχθηκαν φέτος θα μετακινηθούν για να πουληθούν το 2021» τόνισε ο Magnus Ljung, CEO της Saga Furs και πρόσθεσε :

«Το επίπεδο τιμών είναι εξαιρετικά χαμηλό, αντανακλώντας την αβεβαιότητα που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19 στις διάφορες αγορές. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί εκτροφείς ίσως δυσκολευτούν στην συνέχιση της παραγωγής τους μετά από αυτή την σεζόν», προσθέτει ο κ.  Ljung.

Η δημοπρασία της Saga Furs Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με θετικά μηνύματα

Η δημοπρασία Σεπτεμβρίου της Saga Furs προσέφερε 734,000 White Pearl mink γουνοδέρματα. Συμμετείχαν περισσότεροι από 60 ενεργοί αγοραστές, γεγονός που δεν έχουμε δει σε καμμιά ζωντανή δημοπρασία από την αρχή ακόμη της πανδημίας του κορονοιού.

Η Saga Furs κατάφερε να πουλήσει το 80% των θηλυκών White Velvet, ενώ τα White και Pearl πουλήθηκαν σε ποσοστό σχεδόν 100%. Οι τιμές παρέμειναν σε μη ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά οι πωλήσεις αυτές καθ’ αυτές είναι θετικό στοιχείο και εκτιμώνται από τον κλάδο. Σε ορισμένα τμήματα των συγκεκριμένων γουνοδερμάτων, οι τιμές υπήρξαν ανοδικές, συγκρινόμενες με τις πρόσφατες διεθνείς δημοπρασίες. Η Κίνα υπήρξε κυρίαρχος αγοραστής με υποστήριξη από την Τουρκία, κυρίως στα αρσενικά.

Η προσφορά των 729,000 Silverblue mink, πουλήθηκε σε υψηλά ποσοστά και τα Silverblue Velvet females πουλήθηκαν σε ποσοστό 90%. Επιπρόσθετα, η προσφορά των Sapphire, μοναδικών North American mutation mink και των 32,000 Blue Iris πουλήθηκαν σε ποσοστό σχεδόν 50%. Και εδώ κυριάρχησε η Κίνα με ισχυρή υποστήριξη από την Τουρκία στα αρσενικά.

Ζήτηση για τις Βορειοαμερικάνικες συλλογές

Τα αρσενικά BLACKGLAMA πουλήθηκαν κάτω από έντονο ανταγωνισμό και πέτυχαν 70% πωλήσεις. Κύρια αγοράστρια χώρα ήταν η Κίνα, με υποστήριξη από την Ελλάδα. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η έλλειψη υποστήριξης από την Κορέα, είχαν ως αποτέλεσμα την χαμηλή ζήτηση θηλυκών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές των δερμάτων αυτών παραμένει πάρα πολύ χαμηλή.

Η Βόρειο-αμερικάνικη συλλογή των mink πωλήθηκε σε ποσοστό σχεδόν 100% σε μια αρκετά δραστήρια αίθουσα. Τα Pastels και Mahogany πωλήθηκαν σε υψηλά ποσοστά στην Κίνα με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Κατά τις τρεις πρώτες ημέρες δημοπράτησης, η Saga Furs πούλησε περισσότερα από 2 εκατομ. μινκ.

Η προσφορά των 621,000 αρσενικών Brown minks πουλήθηκε σε ποσοστό 70%, με την συλλογή κανονικής ποιότητας να πωλείται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Οι συλλογές  κανονικής ποιότητας Mahogany και Black επίσης πουλήθηκαν σε χαμηλότερα ποσοστά από τα Browns.

Τα Palomino πουλήθηκαν σε μεγάλα ποσοστά, κυρίως οι θηλυκές συλλογές, ενώ οι αρσενικές συλλογές πέτυχαν μικρότερα ποσοστά πωλήσεων κυρίως στην κλασική συλλογή.

Τα Ευρωπαϊκά θηλυκά πουλήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που πουλήθηκαν τα αρσενικά γουνοδέρματα. Κυρίαρχη αγορά ήταν η Κινεζική, με υψηλά ποσοστά αγορών velvet τύπων, ενώ οι κλασικοί τύποι είχαν μικρότερα ποσοστά πωλήσεων. 

Τα Cross mink πωλήθηκαν κυρίως στην Κίνα με υποστήριξη από ευρωπαίους αγοραστές, κυρίως Τουρκία και Ελλάδα.

Μεγαλύτερα ποσοστά πώλησης είχε το Silver Cross με ποσοστό 70%. 

Η προσφορά των αλεπούδων 

είχε επιλεκτική ζήτηση

Η συνολική εκκαθάριση των Finnraccoon ήταν 30% και τα γουνοδέρματα πουλήθηκαν κυρίως στην Τουρκία. Τα γουνοδέρματα αλεπούς αντιμετώπισαν επιλεκτική ζήτηση με χαμηλά ποσοστά πωλήσεων σε όλους τους τύπους. 

Το Top Lot των Blue Frost αγοράστηκε από τον Shin Kosmisch για το Κινέζικο online υψηλής ραπτικής brand λιανικής Royal Gift.

Η δημοπρασία της Saga Furs που ολοκληρώθηκε σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία ολοκληρώθηκε με υψηλά ποσοστά πώλησης και ακολουθήθηκε από την δημοπράτηση των 706,000 αλεπούδων. Οι αλεπούδες πωλήθηκαν σε ποσοστό 20% και τα Finnraccoon σε ποσοστό πάνω από 30%. Συνολικά η αξία των γουνοδερμάτων ανήλθε στα περσινά επίπεδα.

Σήμερα υπάρχει μια σημαντική αβεβαιότητα αναφορικά με την καταναλωτική ζήτηση. Λόγω της πανδημίας του κορονοιού, η βιομηχανία μόδας στις κύριες αγορές δεν μπόρεσε να σχεδιάσει και να παράγει νέες κολεξιόν κατά την διάρκεια της άνοιξης. Αυτό επηρέασε ιδιαίτερα την ζήτηση γουνοδερμάτων αλεπούς γιατί τα δέρματα αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για γαρνιτούρες και μπορούν εύκολα να παραλειφτούν από τις συλλογές. Αυτό είχε ως συνέπεια την μικρή ζήτησή τους στην δημοπρασία.

«Σήμερα υπάρχει μικρή ζήτηση για γουνοδέρματα αλεπούς, σε αντίθεση από τα γουνοδέρματα μινκ, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ολόκληρων ενδυμάτων. Πουλήσαμε έναν αριθμό ρεκόρ μινκ γουνοδερμάτων και περισσότερα από τα μισά έχουν ήδη πληρωθεί και αποσταλεί στους αγοραστές τους. Τα γουνοδέρματα αγοράζονται πλέον για άμεση χρήση κι όχι για αποθήκευση» επισήμανε ο Magnus Ljung, CEO της Saga Furs.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ