"


Σε Πτελέα-Κρανοχώρι ο Γ. Κασαπίδης



Τις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση Πτελέα και Κρανοχώρι επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Κασαπίδης Γεώργιος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σαββόπουλο Δημήτριο, την Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Υποδομών και Δικτύων Κάλλυ Κυριακίδου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μάνο Θωμά και την Περιφερειακή Σύμβουλο Κοζατσάνη Δέσποινα.



Το κλιμάκιο της Περιφέρειας υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Νεστορίου Νταούτη Ιωάννα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σουκαλόπουλος Σπύρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αρχικά στο χωριό της Πτελέας όπου ο Περιφερειάρχης μαζί με τους συνεργάτες του είδαν από κοντά τις τεράστιες ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία του Σαββάτου, καθώς επίσης υπήρξε και συζήτηση για την διαδικασία που προβλέπεται με τους κατοίκους του χωριού όσων αφορά τις αποζημιώσεις των ζημιών που προκλήθηκαν.


Όπως εξήγησε Περιφερειάρχης μετά την καταγραφή από τα κλιμάκια του Δήμου έφυγε το αντίστοιχο αίτημα από την διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από το χαλάζι, τόσο στο αγρόκτημα της Πτελέας όσο και στο αγρόκτημα Κρανοχωρίου, στο οποίο ιδίοις όμαση διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειες (κεράσια, μποστάνια, φασόλια κ.α).

Ακολούθως επισκέφθηκαν το χωριό Κρανοχώρι, όπου και εκεί συνομίλησε με κατοίκους και καλλιεργητές και δεσμεύτηκε για την προσπάθεια που θα καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη κίνηση της διαδικασίας απόδοσης των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. 




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ