"
Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών σε Πτελέα και Κρανοχώρι - Ανυπολόγιστες καταστροφές (εικόνες από Drone στην Πτελέα)Με την συμμετοχή τεσσάρων μηχανικών του Δήμου Νεστορίου και την βοήθεια του Προέδρου της τοπικής κοινότητας

Βαγγέλη Νικολόπουλου και του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Σουκαλόπουλου ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι η καταγραφή των ζημιών από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στην Πτελέα και το Κρανοχώρι.
Από την καταγραφή που έγινε προέκυψε ότι η Πτελέα ήταν αυτή που υπέστη τεράστιες καταστροφές σε όλα τα σπίτια αλλά και αυτοκίνητα, ενώ στο Κρανοχώρι οι ζημιές ήταν πολύ λιγότερες και εντοπίστηκαν κυρίως σε ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και αρκετά αυτοκίνητα. Αναλυτικά από την καταγραφή των ζημιών προέκυψαν :
- 68 Ιδιοκτησίες (σπίτια- αποθήκες) στην Πτελέα
- 34 Ηλιακοί θερμοσίφωνες κατεστραμμένοι στο Κρανοχώρι
- 37 αυτοκίνητα σε άσχημη κατάσταση στην Πτελέα
- 54 αυτοκίνητα στο Κρανοχώρι

Σημαντικές, ωστόσο ήταν και οι ζημιές στις καλλιέργειες, όπου εκεί οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν την καταγραφή αύριο το πρωί.

Η συνέχεια είναι η ακόλουθη:
- Τα στοιχεία αποστέλλονται, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσω της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
- Ανακυρήσσεται η περιοχή ως πληγείσα από χαλαζόπτωση.
- Εκδίδεται η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις.
Τέλος ο Δήμος φρόντισε να προμηθεύσει τους πληγέντες με νάιλον προκειμένου να προφυλαχθούν από ενδεχόμενες βροχοπτώσεις.


Δείτε το μέγεθος της καταστροφής στην Πτελέα από drone


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ