"


Η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής: Στις 20 Σεπτεμβρίου η σέντρα- Όλα ανοικτά για τους ομίλους


Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΠΟ.



Πέρα από τις βασικές διατάξεις δεν αναφέρονται ούτε ο ακριβής αριθμός των ομίλων, ούτε των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Αυτό που ωστόσο ξεκαθαρίζεται είναι πως δεν θα επιστρέψουν τα μπαράζ γα την άνοδο.

Η επιτροπή θα αποφασίσει για τον αριθμό των ομίλων καθώς και για τον αριθμό των σωματείων του κάθε ομίλου, με βάση τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν την Δήλωση Συμμετοχής στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.
Στην περίπτωση που ένα σωματείο – πρωταθλητής μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Τρίτη 04 Αυγούστου 2020.
Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.
Το παράβολο συμμετοχής - παρά την επιθυμία για μείωση από πλευράς των ομάδων - παρέμεινε στα 500 ευρώ.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών γεννηθέντων (πέρσι ήταν ενός) την 01.01.2000 και μετά.

Προβιβασμός – Υποβιβασμός

Ο αριθμός των ομάδων και ο τρόπος που θα προβιβαστούν οι ομάδες από την Γ΄ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία στην ανώτερη κατηγορία θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής και σε σύμπλευση με τις προβλέψεις της προκήρυξης της ανώτερης κατηγορίας.

Ο αριθμός των ομάδων, συνολικός και ανά όμιλο, που θα υποβιβαστούν, στο τέλος της περιόδου, στις οικείες ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Ε./ Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής Διοργανώσεων.

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.

Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα 2021-22, θα προβιβαστούν από τις ΕΠΣ οι 53 πρωταθλητές και 3 δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων (Αθήνα, Πειραιά, Μακεδονία).




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ