"

 


Πήγε σε “COVID πάρτι” μολύνθηκε και πέθανε

Πήγε στο "Covid πάρτι" πιστεύοντας ότι ο κορονοϊός είναι ψέμα

Μια ασθενής στα 30 της χρόνια πέθανε από κορονοϊό μετά την παρουσία της σε “COVID πάρτι” στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους υγειονομικής περίθαλψης, πριν από τον θάνατο της ασθενούς, η ίδια πίστευε ότι ο ιός ήταν ψέμα και σκόπιμα παρευρέθηκε σε χώρο με μολυσμένο άτομο. «Επρόκειτο για ένα πάρτι που διοργανώθηκε από κάποιον που έχει διαγνωστεί με Covid και το σκεπτικό ήταν να δουν αν ο ιός είναι πραγματικός και αν κάποιος θα μολυνθεί», δήλωσε στο WOAI NBC News η Δρα Τζέιν Απλμπάϊ, διευθύνουσα σύμβουλος της κλινικής Methodist και του παιδικού νοσοκομείου Methodist.

«Λίγο πριν πεθάνει η ασθενής, κοίταξε την νοσοκόμα για μια τελευταία φορά και είπε: Νομίζω ότι έκανα λάθος, νόμιζα ότι ήταν ψέμα, αλλά τελικά δεν ήταν», συμπλήρωσε η Απλμπάι, η οποία αποφάσισε να κάνει αυτή την υπόθεση δημόσια ώστε να τονίσει τους κατοίκους της κομητείας Μπεξαρ να αντιμετωπίσουν την πανδημία σοβαρά - κυρίως οι νέοι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι δεν μπορούν να επηρεαστούν από τον κορονοϊό.

«Δεν κάνει διακρίσεις και κανένας από εμάς δεν είναι αήττητος. Δεν θέλω να προκαλέσω ανησυχία αλλά προσπαθούμε να μοιραστούμε μερικά αληθινά παραδείγματα για να βοηθήσουμε την κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι ο ιός είναι πολύ σοβαρός και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα. Πρόκειται για μια ανησυχητική αύξηση από ένα θετικό δείκτη στο περίπου 5% που είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ