"


Χρήστος Ζευκλής (Δήμαρχος Βοϊου): "Άδικα στοχοποιήθηκαν οι γουναράδες για τον κορoνοϊό - Ο τουρισμός είναι υψηλή προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής – (VIDEO)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με πολλές σημαντικές ειδήσεις ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο sentranews.gr και στη εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ Καστοριάς.

Το διαδικτυακό κανάλι του sentranews.gr έδωσε την ευκαιρία στον δήμαρχο Βοΐου να ενημερώσει τους πολίτες του νομού Καστοριάς και δε τους αρκετούς ετεροδημότες του, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τον γειτονικό Δήμο, μιας και τις δύο περιοχές τις συνδέουν πολλά κοινά στοιχεία.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς Δήμου, μιας και το Βοϊο είχε πολλά κρούσματα και θύματα και ήταν και αυτό στο επίκεντρο με τα ορεινά χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά να κάνουν… ποδαρικό στην καραντίνα.

Ο κ. Ζευκλής επισήμανε ότι παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε όλοι μας, ο Δήμος κατάφερε και διαχειρίστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα της πανδημίας, επισημαίνοντας την σημαντική υποστήριξη από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα εταιρείες και επιχειρήσεις οι οποίες πρόσφεραν υγειονομικό και άλλα υλικά.
Επίσης, τόνισε και τα σοβαρά  προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα της μετακίνησης, αρκετών κατοίκων του Βοΐου που εργάζονταν στην Καστοριά, για τα οποία όπως είπε, με προσωπική του παρέμβαση κατάφερε να ξεπεράσει, δίνοντας την ευκαιρία μετακίνησης σε αρκετούς από τους δημότες του.

Ο Δήμαρχος Βοΐου υποστήριξε ότι ήταν μεγάλο λάθος να στοχοποιηθούν οι γουναράδες για την υπόθεση του κορωνοϊού, ένα θέμα που δυστυχώς πήρε και πανελλαδικές διαστάσεις, δημιουργώντας τελείως άδικα προβλήματα στον κλάδο, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση.
Για την πανελλαδική αρνητική προβολή του Δήμου Βοΐου με αφορμή τα κρούσματα και τα θύματα στην περιοχή, τόνισε ότι καμιά φορά στην πορεία, η κατάσταση αυτή επιδρά αντίστροφα, και ίσως όλη αυτή η προβολή που είχαμε να μας βγει στο μέλλον σε καλό… υποστηρίζοντας ότι με την εφαρμογή ενός αξιόλογου πλάνου, πολύ γρήγορα θα ξεπεράσουμε το σοκ αυτό και ο Δήμος θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Ζευκλής έκανε και έναν σύντομο απολογισμό της 8μηνης θητείας του στον Δήμο, επισημαίνοντας ότι το ξεκίνημα ήταν αρκετά δύσκολο και μετά από μεγάλη προσπάθεια και οργάνωση ο Δήμος σήμερα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αναμόρφωση των υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που όπως αποδείχθηκε συνέβαλλε στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία.

Ωστόσο, όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα δημιουργήσει προβλήματα, όπως τα μειωμένα έσοδα του δήμου από πλευράς χρηματοδοτήσεων.
Ο Δήμαρχος Βοϊου αναφέρθηκε και στα 8 σημαντικά έργα προϋπολογισμού  1,5 εκ. ευρώ, τα οποία μάλιστα δημοπρατήθηκαν εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν στον σχεδιασμό και άλλα έργα τα οποία και θα δρομολογηθούν.

Το μεγάλο στοίχημα όμως για τον Δήμο Βοϊου είναι ο τουρισμός. Ένας τομέας, ο οποίος όπως υποστήριξε διαχρονικά δεν αξιοποιήθηκε και έχει χαθεί σημαντικό έδαφος.
Ο κ. Ζευκλής υποστήριξε ότι πανελλαδικά η εικόνα του Δήμου Βοΐου είναι πολύ φτωχή, ενώ υπάρχει τεράστιος πλούτος και ομορφιά στην ευρύτερη περιοχή και θα πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες και παράλληλα να γίνουν και επενδύσεις, αυξάνοντας έτσι το εισόδημα των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Πάνω στο θέμα του τουρισμού ο κ. Ζευκλής υποστήριξε ότι έγινε το πρώτο βήμα, με το ποσό των 90,000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος από τον τοπικό πόρο για την τουριστική προβολή. Επισήμανε δε ότι έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με έναν βραβευμένο σκηνοθέτη ο οποίος θα αναλάβει όλο το πρότζεκτ μιας οργανωμένης τουριστικής προβολής που θα περιλαμβάνει παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού κ.α.), ενώ ένα ποσό θα διατεθεί για την δημιουργία ιστοσελίδας αποκλειστικά με το τουριστικό προϊόν και διαφημιστική προβολή σε περιοδικά, εφημερίδες, Τηλεόραση κ.α. καθώς και έντυπο υλικό.

Τέλος ο Δήμαρχος Βοΐου εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στα διάφορα προβλήματα που απασχόλησαν ή θα απασχολήσουν τον Δήμο, όπως το αιολικό πάρκο, τα διόδια στην κάθετη της Εγνατίας καθώς επίσης και στο μεταναστευτικό, μιας και το τελευταίο ουκ ολίγες φορές είχε έρθει στην επικαιρότητα με το στρατόπεδο της Νεάπολης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ