"


Σταματά η καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά



Αλλαγές έρχονται τις επόμενες ημέρες στην καθημερινή απογευματινή ενημέρωση που γινόταν από το Υπουργείο Υγείας από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποχώρηση της επιδημίας του κορονοϊού σημαίνει και αλλαγές στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση είναι η καθημερινή ενημέρωση να σταματήσει και να γίνεται τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και όποτε κρίνεται απαραίτητο λόγω έκτακτων καταστάσεων, πιθανότατα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Η Κυριακή μπήκε στο πρόγραμμα καθώς είναι μέρα πριν από την κρίσιμη Δευτέρα, που θα αποτελεί κατά κανόνα την ημέρα άρσης κάποιων μέτρων. Σημειώνεται ότι και στο εξωτερικό “χαλαρώνει” η ενημέρωση.

Για παράδειγμα στη Γερμανία αποφασίστηκε η παύση της καθημερινής ενημέρωσης από το Ινστιτούτο Κοχ, η οποία θα επανέλθει μόνο αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το eleftherostypos.gr, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα και θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα καθώς θα έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την πρώτη άρση των μέτρων, ενώ θα έχει ξεκινήσει και η δεύτερη φάση της άρσης.

Ενδιάμεσα, όποτε είναι αναγκαίο, θα υπάρχει γραπτή ενημέρωση περίπου την ίδια ώρα.

Σήμερα πάντως η ενημέρωση θα γίνει κανονικά ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος θα εξηγήσει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων εμπορικών καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ