"

 


Ανιχνευτική επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Βόιο με το …βλέμμα στραμμένο στο Στρατόπεδο Πόρτη Νεαπόλεως


Χ. Ζευκλής (Δήμαρχος Βοΐου) : «Απαράδεκτη μια τέτοια εξέλιξη»Κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής βρέθηκε στο Δήμο Βοϊου, διερευνητικά, στο πλαίσιο περιοδείας στην περιοχή αναφορικά με χώρους εγκατάστασης δομών φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών ανά την Επικράτεια.

Μάλιστα με μήνυμά του προς δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Βοΐου, ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής εξέφρασε την αντίθεσή του σε όποια τέτοια σενάρια, τονίζοντας πως στόχος του υπουργείου ήταν το Στρατόπεδο Πόρτη στη Νεάπολη Βοΐου, ένας χώρος για τον οποίο τόσος λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, με την κοινωνία να είναι κάθετα αντίθεση σε αυτό το ενδεχόμενο.


Όπως τόνισε σε διευκρινιστικές δηλώσεις του στον «Π» ο κ. Ζευκλής, το κλιμάκιο φαίρεται να πέρασε από διάφορα μέρη στην περιφέρεια, στο πλαίσιο ανίχνευσης της κατάστασης, μιας και αναζητούν λύσεις για τη φιλοξενία 7.000 προσφύγων – μεταναστών σε δομές στην ενδοχώρα. «Επρόκειτο για διερευνητική επίσκεψη όπως μου είπαν, προκειμένου να συζητήσουν σενάρια. Το στρατόπεδο Πόρτη είναι στο στόχο εδώ και μια δεκαετία. Εξήγησα τους λόγους για τους οποίους αποτράπηκαν τα όποια σχέδια με το στρατόπεδο Πόρτη και τις προηγούμενες 4 φορές. Μετέφερα την καθολική άρνησή μας και είμαι κάθετα αντίθετος σε όποιο τέτοιο ενδεχόμενο λειτουργίας μια δομής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση τα κλιμάκια του Υπουργείου φαίνεται πως εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις για πιθανούς χώρους φιλοξενίας μεταναστών, ενώ θα εκτιμηθεί αν τελικά θα λογίσει στη ζυγαριά του υπουργείου μετανάστευσης η «αστοχία» με την έλευση εν μία νυκτί, των μεταναστών εκ Σομαλίας και Κονγκό στην Αιανή χωρίς κανείς από την τοπική κοινωνία να είναι ενήμερος σχετικά.

Το μήνυμα Ζευκλή προς τους δημοτικούς Συμβούλιους Βοΐου

«Χθες δεχθήκαμε επίσκεψη από κλιμάκιο του Υπουργείου μετανάστευσης που περιοδεύει στη Δυτική Μακεδονία για εξερεύνηση χώρων εγκατάστασης Δομής Φιλοξενίας μεταναστών, διερευνητικά και έγινε από πλευράς τους αναφορά στο Στρατόπεδο Πόρτη Νεαπόλεως.

Για πολλοστή φορά εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια εξέλιξη είναι απαράδεκτη. Εκφράσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν στρέφονται σε μεγάλους πληθυσμιακά δήμους που έχουν στρατόπεδα με σοβαρές υποδομές. Ακόμη μια φορά διαμηνύσαμε την καθολική άρνηση των κατοίκων του Δήμου μας».

e-ptolemeos.gr


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ