"

 


Ολυμπία Τελιγιορίδου: Όχι στις διώξεις των αγροτών


Ενημερώθηκα πως έχουν γίνει κλήσεις σε αγρότες της Καστοριάς για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας λόγω των περσινών τους κινητοποιήσεων για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Όπως και στην αντίστοιχη έρευνα το 2016, για τις κινητοποιήσεις του 2015 κατά τις οποίες ήμουν το μοναδικό άτομο στην Καστοριά που αντιμετώπισε παρακώλυση συγκοινωνίας στο αεροδρόμιο Καστοριάς, έτσι και τώρα πιστεύω πως ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται για τα αιτήματά του και δεν πρέπει να τιμωρείται γι αυτό.
Οι αγρότες της Καστοριάς δεν παρακώλυσαν κανένα έκτακτο περιστατικό και αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Προτίθεμαι εφόσον καλεστώ να διατυπώσω αυτές τις απόψεις μου και στην αρμόδια δικαστική αρχή.

ΥΓ: Επισυνάπτω την τότε ανακοίνωσή μου το 2016 προς την εισαγγελική αρχή.

Ανακοίνωση Τύπου
Με αφορμή την κλήτευση συμπολιτών από την εισαγγελία για τις περσινές αγροτικές  κινητοποιήσεις, έχω να δηλώσω τα εξής:
Το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο σε μια δημοκρατία.
Οι αγρότες του νομού Καστοριάς κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους δεν εμπόδισαν κανένα έκτακτο περιστατικό να περάσει από τα μπλόκα  τους, δείχνοντας πως έχουν την αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης.
Είμαι η πρώτη βουλευτής που δέχθηκα τις διαμαρτυρίες τους, όταν απέκλεισαν το αεροδρόμιο Καστοριάς κατά την έλευση μου εκεί. Αν και εκτιμώ πως η συγκεκριμένη τους κίνηση ήταν  για λόγους εντυπωσιασμού, εντούτοις θεωρώ πως δεν συντρέχουν λόγοι για την κλήτευση.
Προτίθεμαι εφόσον καλεστώ να διατυπώσω αυτές τις απόψεις μου και στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ