"


UEFA: Οικονομική βοήθεια στις ομοσπονδίες ύψους 236,5 εκ. ευρώΗ UEFA ανακοίνωσε ότι θα «μοιράσει» 236,5 εκατομμύρια ευρώ στις 55 ομοσπονδίες μέλη της, προκειμένου να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού.


Η ενίσχυση προέρχεται από το πρόγραμμα HatTrick, το οποίο βοηθά στην υποστήριξη έργων ανάπτυξης σε κάθε ομοσπονδία, όπως εξήγησε η UEFA.

Κάθε μία από τις 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα λάβει 4,3 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA και θα είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσει καθορίζοντας «τις δικές τους προτεραιότητες» για να αντιμετωπίσει τον «αρνητικό αντίκτυπο του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα».

Δύο σενάρια για το Champions League από την UEFA

H UEFA επεξεργάζεται μια πρόταση που θα μπορούσε να δει το υπόλοιπο του Champions League να συμπυκνώνεται σε ένα μίνι-τουρνουά διάρκειας μιας εβδομάδας με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 29 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε το BBC.

Η UEFA προσανατολίζεται ο τελικός του Europa League να διεξαχθεί στο Γκντανσκ στις 26 Αυγούστου και ο τελικός του Champions League να γίνει τρεις ημέρες αργότερα. Η UEFA εξετάζει δύο επιλογές, μία από τις οποίες είναι να διεξαγάγει τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς του Champions League με δύο αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό θα ήταν δυνατό μόνο εάν τα εγχώρια πρωταθλήματα επανεκκινήσουν τον Ιούνιο.

Η δεύτερη επιλογή είναι να γίνουν μονοί οι υπόλοιποι αγώνες του Champions League μετά το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων, ενώ θα μπορούσε το υπόλοιπο της διοργάνωσης να παίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο τελικός του Champions League είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Μαΐου και ο τελικός του Europa League επρόκειτο να διεξαχθεί στο Γκντανσκ τρεις ημέρες νωρίτερα.

FIFA: Οι αλλαγές που προτείνει στην επανέναρξη των αγώνων

FIFA: Με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω κορονοϊού πολλά είναι αυτά που θα αλλάξουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

FIFA: Ηδη είναι δεδομένο πως, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ θα τηρείται κι ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Παράλληλα, όμως εξετάζονται λύσεις και ως προς το αγωνιστικό σκέλος.

Μια απ’ αυτές είναι και η πραγματοποίηση περισσότερων αλλαγών κατά τη διάρκεια ενός ματς. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η FIFA προσανατολίζεται να επιτρέψει μέχρι και πέντε αλλαγές ανά ομάδα στη διάρκεια ενός ματς.

Η Διεθνής Ομοσπονδία στην προσπάθειά της να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές λόγω της αποχής από τις προπονήσεις και την ανάγκη για συνεχόμενα ματς μετά την επανέναρξη θα προτείνει την αύξηση των αλλαγών από τρεις σε πέντε για κάθε ομάδα προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για τον τραυματισμό των παικτών που θα αναγκαστούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με την τέλεση του Euro και των Ολυμπιακών Αγώνων να έχουν μια… υπερφορτωμένη σεζόν.

Η εν λόγω πρόταση θα ισχύσει όχι μόνο για την τρέχουσα σεζόν που έχει διακοπεί αλλά και για την επόμενη (2020-21), ωστόσο θα πρέπει να εγκριθεί και από το αρμόδιο όργανο, το International Football Association Board, ενώ στη συνέχεια είναι στην ευχέρεια κάθε λίγκας αν θα εφαρμόσει την αλλαγή.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ