"


Τζασίντα Άρντερν: Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε και αυτό το στοίχημα - 0 κρούσματα Κορωνοϊού στην χώρα της (βίντεο)

Η Νέα Ζηλανδία «εξάλειψε» τον κορωνοϊό...




Μια ακόμα επιτυχία καταγράφεται στο βιογραφικό της Τζασίντα Άρντερν, της Πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, μετά την εξαιρετική διαχείριση της τρομοκρατικής ενέργειας που έγινε στην χώρα της.

Αυτή την φορά έρχεται να προστεθεί άλλη μια μεγάλη νίκη αφού η ίδια και ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας, Άσλεϊ Μπλούμφιλντ ανακοίνωσαν 0 κρούσματα στην χώρα.

Η Πρωθυπουργός τόνισε: Τα περιοριστικά μέτρα εξάλειψαν αποτελεσματικά τον νέο κορωνοϊό στη χώρα. Τα νέα κρούσματα Covid-19 ανέρχονταν σε μόλις 2 σήμερα στη Νέα Ζηλανδία ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 1.124 στη χώρα, ενώ το ποσοστό μετάδοσης στην κοινότητα ανερχόταν σε μόλις 0,4% και ο αριθμός των θανάτων σε 19.


Ωστόσο η Άρντερν σημείωσε ότι η μείωση του επίσημου επιπέδου συναγερμού στο Επίπεδο 3 από το Επίπεδο 4 είναι μόνον το πρώτο βήμα και ότι θα χρειαστούν εβδομάδες προτού αρθούν σταδιακά όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

"Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη", δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα. "Ούτε για μια στιγμή δεν τελειώνει αυτή η αποστολή. Βρισκόμαστε στην επόμενη φάση της μάχης και δεν έχουμε τελειώσει. Εξάλειψη δεν σημαίνει μηδενικά κρούσματα, Θα είναι μια συνεχιζόμενη εκστρατεία και θα υπάρχει μηδενική ανοχή για κρούσματα", κατέληξε σύμφωνα με το CNN.

Από την άλλη ο Γενικός Διευθύντής Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, Άσλεϊ Μπλούμφιλντ είπε: «Αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι καταφέραμε τον στόχο της εξάλειψης, που ποτέ δεν σήμαινε το απόλυτο μηδέν, αλλά σημαίνει πως γνωρίζουμε από που προέρχονται οι περιπτώσεις».





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ