"


Πρόωρο τέλος σε Γ’ Εθνική & Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα – Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις



Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί εκτός σοβαρού απρόοπτου η οριστική διακοπή της Γ’ Εθνικής και όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι συγκεκριμένη και προβλέπει την άνοδο των ομάδων που βρίσκονται τώρα στην πρώτη θέση των Ομίλων της Γ’ Εθνικής, και στην περίπτωση αυτή, ο Αλμωπός Αριδαίας ήταν στην 1η θέση και θα αναδειχθεί πρωταθλητής, ενώ αναφορικά με τον υποβιβασμό, η Επιτροπή θα εισηγηθεί να πέσει μία ομάδα λιγότερη από κάθε Όμιλο, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία και σε αυτές που ήταν σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή.

Επίσης και στο πρωτάθλημα Β' Γυναικών, αν τελικά ισχύσει αυτή η απόφαση, ο ΓΠΟ Καστοριάς θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο ανόδου στην Α' Εθνική.

Όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι να διακοπούν οριστικά και να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια η ομάδα που προηγείται στη βαθμολογία, χωρίς ακόμα να διευκρινίζεται τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχουν δύο Όμιλοι. Για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α’ Κατηγορία, θα αποφασίσουν οι Ενώσεις.

Στην περίπτωση δηλαδή της ΕΠΣ Καστοριάς, πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί ο Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας, ο οποίος πριν την διακοπή του πρωταθλήματος ήταν στην 1η θέση της βαθμολογίας, ενώ επικρατεί και το σενάριο εαν διευρυνθεί η Γ' Εθνική, που μάλλον θα μετατραπεί σε Δ' Εθνική, να ανέβουν και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων, που σε αυτή την περίπτωση επωφελείται ο Ηρακλής Πολυκάρπης.

Πάντως θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε πολλές κατηγορίες, εξαιτίας αποχώρησης  πολλών σωματείων, τα οποία με την κατάσταση που θα επικρατήσει στην οικονομία, αδυνατούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ερασιτεχνών αφήνουν ένα «παραθυράκι» για την ολοκλήρωση των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση της επταμελούς Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε 
εξ’ αποστάσεων, υπό την προεδρία 
του Παναγιώτη Δημητρίου, αποφάσισε τα εξής:


* Η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα τερματίζονται άμεσα.

* Οι πρώτοι από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής, θα ανέβουν στη Football League.

* Ο υποβιβασμός από τη Γ΄ Εθνική στα τοπικά, θα αποφασιστεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ αύριο. Η Επιτροπή, θέτει στην κρίση του σώματος δυο προτάσεις. Η μια να υποβιβαστούν όλες οι ομάδες από τη 10η θέση και κάτω. Και η άλλη, να μην υποβιβαστεί κανένας, εκτός από εκείνες οι οποίες έχουν εγκαταλείψει το Πρωτάθλημα.

* Οι πρωτοπόροι κάθε Ένωσης, θα αποκτήσουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη Γ΄ Εθνική. Σε όποια Ένωση υπάρχουν περισσότεροι από ένας όμιλοι, για την ανακήρυξη του Πρωταθλητή, θα εφαρμόζεται το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

* Για τον υποβιβασμό στην Α΄ τοπική κατηγορία, την άνοδο και τον υποβιβασμό στις μικρότερες τοπικές κατηγορίες, θα αποφασίσει η εκάστοτε Ε.Ε. της τοπικής ΕΠΣ.

Ε. Γραμμένος: "Αναγκαία η οικονομική 

ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου"

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Ευάγγελος Γραμμένος συμμετείχε στη σημερινή ευρεία τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και θέματα: "Προετοιμασία επανεκκίνησης Αθλητισμού - Προτάσεις προς την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού και Προτάσεις εμμέσων μέτρων στήριξης ερασιτεχνικού Αθλητισμού".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έθεσε υπ' όψη της Αθλητικής Ηγεσίας το αίτημα οικονομικής στήριξης, από την Πολιτεία, των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στα οφέλη που προσέφερε ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης που θέσπισε η κυβέρνηση, λόγω της λήψης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19.
"Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων που δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα ωφελήματα της οικονομικής στήριξης από το Κράτος. Θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη σκέψη για τα σωματεία αυτά, που πράγματι έχουν πληγεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γραμμένος έθεσε επίσης το θέμα του σχεδιασμού για την επαναλειτουργία των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων και τη συνολική  επανεκκίνηση του Ποδοσφαίρου στη χώρα, δεδομένου ότι, σε πρώτη φάση, ο σχεδιασμός της Πολιτείας αφορά στην έναρξη των δραστηριοτήτων των ατομικών αθλημάτων σε ανοιχτούς χώρους προπόνησης.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ