"


Κορονoϊός – Χρήστος Κωτορένης : Το περίεργο πείραμα με τον κορονοϊό στην Αγγλία και πως θα μπορέσει να ορθοποδήσει η Καστοριά μετά την πανδημία (VIDEO)

Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo κανάλι sentranews συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην Αγγλία, και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Χρήστο Κωτορένη, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο Χρήστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετά από αίτηση που έκανε και συνεντεύξεις που έδωσε, προσλήφθηκε ως καθηγητής σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, το Barts and The London, όπου και διδάσκει από το 2018. Παράλληλα είναι και συγγραφέας, καθώς έχει εκδώσει και 4 βιβλία.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SENTRA NEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Αγγλία και ειδικότερα στο Λονδίνο, που έχει πληγεί σημαντικά, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Αγγλία είναι μια χώρα, οι αποφάσεις της οποίας θα πάρει για οποιοδήποτε θέμα, είναι ιδιαίτερα μελετημένες και στοχευμένες, υποστηρίζοντας πως ξέρει πολύ καλά τι κάνει, φέρνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το BREXIT, το οποίο και την δικαίωσε.

Επίσης έκανε λόγο για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα, και παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης όσο αφορά την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κωτορένης αναφέρθηκε και στο περίεργο πείραμα για τον Κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκε σε ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο που διδάσκει, σύμφωνα με το οποίο, αναζήτησαν εθελοντές επί πληρωμή, προκειμένου να τους εμβολιάσουν με τον ιό, να τους απομονώσουν έτσι ώστε να δούνε αντιδράσεις και συμπτώματα, ενώ τα αποτελέσματα του εν λόγω πειράματος, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το επόμενο δίμηνο.

Φυσικά, το μυαλό και αγωνία του είναι στην πατρίδα του την Καστοριά, η οποία  έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία με τα πολλά κρούσματα αλλά καθώς και θανάτους, και βρίσκεται εδώ και μέρες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και η καραντίνα στην περιοχή της Μεσοποταμίας.

Πάνω στο θέμα αυτό, των πολλών κρουσμάτων, υποστήριξε ότι η Καστοριά  δυστυχώς έχει αποκτήσει και διεθνώς πολύ άσχημη εικόνα, κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο να το ξεπεράσει. Η επόμενη ημέρα, καθώς και το πλήγμα στον τουρισμό για την Καστοριά, όπως είπε δύσκολα μπορεί να αναστραφεί και αυτό είναι ότι χειρότερο, για την πανέμορφη πόλη μας.

Καταλήγοντας, εξέφρασε και την προσωπική του άποψη για επανεκκίνηση τουρισμού στην πόλη μας, για την οποία όπως είπε οι υπεύθυνοι δεν θα πρέπει να ελπίζουν σε εσωτερικό τουρισμό, αλλά να δώσουν βαρύτητα στην προβολή του θρησκευτικού τουριμού, προχωρώντας με ουσιαστική αξιοποίηση του πλούτου αυτού, θεωρώντας ότι είναι πιο εύκολο να προσελκύσεις ξένους τουρίστες αυτής της κατηγορίας και στην πορεία θα έρθει και η ανάπτυξη με τον εσωτερικό τουρισμό.

Δείτε την ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή συνέντευξη του Χρήστου Κωτορένη από το Λονδίνο της Αγγλίας.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα... σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ 14:00
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ