"


Κορονoϊός – Γιώργος Βλαχογιάννης : Ο κοσμογυρισμένος και καταγόμενος από τον Βόλο, που μεγάλωσε στην Καστοριά και κατοικεί στη Νότια Καρολίνα (VIDEO)

Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo κανάλι sentranews συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην άλλη άκρη της γης, ταξιδεύει στο μακρινό Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα Αμερικής, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Γιώργο Βλαχογιάννη ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Γιώργος μπορεί να γεννήθηκε και  να κατάγεται από τον Βόλο, όμως, μεγάλωσε και δούλεψε πολλά χρόνια στην Καστοριά, πόλη στην οποία πέρα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες που ανέπτυξε την 15ετία 1970-’85, έχει πάρα πολλούς γνωστούς και φίλους και είναι συναισθηματικά δεμένος με την περιοχή.
Σε ηλικία μόλις 2 ετών ο Γιώργος εγκαταστάθηκε στην Καστοριά, εξαιτίας εσωτερικής μετανάστευσης των γονιών του, για επαγγελματικούς λόγους (ελαιοχρωματιστής).

Στην Καστοριά έζησε τα παιδικά του χρόνια, πήγε σχολείο και έπαιξε ποδόσφαιρο στην εφηβική ομάδα της Καστοριάς, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με την γούνα. Την δεκαετία 1980-’90 ήταν μεταξύ Φινλανδίας-Αμερικής και Ελλάδας, ασχολούμενος με την γουνοποιία, ενώ το 1991 επιστρέφει στην πατρίδα του τον Βόλο, όπου άνοιξε βιτρίνα γουναρικών. Ωστόσο, επηρεασμένος με την κρίση στην Ρωσία αναγκάζεται να μεταναστεύσει για ένα καλύτερο αύριο στη Ν. Υόρκη αλλά και στο Νιου Τζέρσι της Αμερικής.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SENTRA NEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Εκεί για αρκετά χρόνια έκανε διάφορες δουλειές (γουνεργάτης, σερβιτόρος, ελαιοχρωματιστής κ.α.) , ενώ τελευταία είχε αναπτύξει το επάγγελμα του κλειδαρά.
Το 1997, εκεί γνώρισε και την γυναίκα του και αργότερα απέκτησε και ένα παιδί, ενώ το 2005 αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη και να πάει στη Νότια Καρολίνα και συγκεκριμένα στο Τσάρλεστον.
Εκεί πλέον κατοικεί μόνιμα εδώ και 15 χρόνια, ενώ αναπτύχθηκε επιχειρηματικά με το επάγγελμα του κλειδαρά.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Νότια Καρολίνα και συγκεκριμένα στο Τσάρλεστον, έκανε λόγο για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα, και παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης όσο αφορά την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ωστόσο, το μυαλό και αγωνία του είναι στην πατρίδα του την Ελλάδα, στον Βόλο όπου έχει συγγενείς, αλλά και Καστοριά με την οποία είναι συναισθηματικά δεμένος, αφού έχει πολλούς φίλους και μάλιστα όσες φορές έχει επισκεφτεί την Ελλάδα, εκτός από τον Βόλο, έχει έρθει και στην Καστοριά.

Μάλιστα τελευταία φορά που την έχει επισκεφτεί ήταν πριν 12 χρόνια περίπου, ενώ εξέφρασε την ανησυχία και την αγωνία του για την πόλη η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται εδώ και μέρες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και η καραντίνα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα συμπαράστασης.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα... σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ 14:00






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ