"


Νέα Υόρκη: Δυστυχώς, δεν είναι ψέμα! Ομαδικοί τάφοι για τους νεκρούς από τον κορονοϊό

Οι εικόνες σοκαριστικές. Απ’ αυτές που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι αλήθεια.

Κι όμως. Δεν είναι σκηνή από ταινία καταστροφής. Είναι η ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργεί στη Νέα Υόρκη ο φονικός κορονοϊός. Και αυτό την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ζει τον δικό του… κόσμο και «ονειρεύεται» επανεκκίνηση της οικονομίες άμεσα!

Κάθε μέρα και ο απολογισμός πιο βαρύς. Κάθε 24ωρο και ο κορονοϊός θερίζει ακόμη περισσότερες ζωές. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως. Η Νέα Υόρκη η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη. Η πόλη που αναγκάζεται να ανοίξει ομαδικούς τάφους για να θάψει τους νεκρούς της.

Όταν πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έλεγε ότι ίσως στη Νέα Υόρκη αναγκαστούν να θάψουν τα θύματα από τον κορονοϊό στα πάρκα, όλοι σοκαρίστηκαν αλλά κανείς δεν πίστεψε πως θα ερχόταν αυτή η μέρα.

Κι όμως, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού έκανε κι αυτή τη μέρα πραγματικότητα. Μπορεί να μην είναι σε πάρκα στη Νέα Υόρκη, είναι όμως σε ένα νησί έξω από το Μπρονξ, το Hart Island όπου δημιουργούνται οι μαζικοί τάφοι. Όλοι άνθρωποι που έχασαν μόνοι τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας.


Οι εικόνες που εδώ και μερικές ώρες κάνουν το γύρω του κόσμου είναι σοκαριστικές.

Η Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκικς, θρηνεί (ως πολιτεία) περισσότερους από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, με 799 θανάτους. Στη Νέα Υόρκη ως πόλη, οι θάνατοι ξεπερνούν τους 4.700

Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο (περισσότερα από 460.000) και είναι η δεύτερη χώρα σε θάνατους (16.478, εκ των οποίων οι 1.783 το τελευταίο 24ωρο) μετά την Ιταλία.

Νησί – νεκροταφείο

Το Hart Island χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα για να θάβονται εκεί άνθρωποι που ήταν μόνοι στη ζωή, που δεν είχαν συγγενείς ή άνθρωποι των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τις κηδείες τους.


Τώρα, σύμφωνα με το Reuters, τα πτώματα που μεταφέρονται εκεί για να ταφούν σε ομαδικούς τάφους είναι δεκάδες. Και αυτό γίνεται επί πέντε μέρες την εβδομάδα. Οι σοροί των νεκρών κρατούνται στο νεκροτομείο επί 14 μέρες πριν γίνει η ταφή στο Hart Island.

Οι σοκαριστικές εικόνες δείχνουν άλλωστε ακριβώς αυτό. Τη μια στιγμή μέσα στον ομαδικό τάφο υπάρχει ένα ξύλινο φέρετρο και την επόμενη στιγμή πολλά, το ένα δίπλα στο άλλο. Στην πάνω πλευρά του ξύλινου κουτιού, είναι χαραγμένο με μεγάλα γράμματα το όνομα του νεκρού.

Αρχικά, τους μαζικούς τάφους άνοιξαν κρατούμενοι από τη φυλακή που βρίσκεται στο νησί Rikers. Αργότερα όμως αποφασίστηκε να προσληφθούν εργολάβοι.

Και ο Τραμπ στον… κόσμο του!

Οι ΗΠΑ «γονατίζουν» καθημερινά όλο και περισσότεροι, οι άνεργοι ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια, κόσμος πεθαίνει, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να πιστεύει ότι μέσα σε έναν με δυο μήνες η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί!

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα πρέπει να είναι ικανή για «σταδιακή» επανεκκίνηση μέσα στον επόμενο έναν με δύο μήνες.

«Στον επόμενο έναν ή δύο μήνες, θα πρέπει να είμαστε ικανοί να επανεκκινήσουμε (την οικονομία) τουλάχιστον σταδιακά», δήλωσε ο Κάντλοου σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network.

«Η πρόθεσή μας, στο σημείο αυτό, ήταν και είναι να προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους από τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες στις οποίες έχουν υποβληθεί, χωρίς να φταίνε» πρόσθεσε.

www.newsit.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ