"

Κορονοϊός: Ακόμη 4 νεκροί τις τελευταίες ώρες

 Στους 67 ανέρχονται πλέον τα θύματα από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σήμερα προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα μία γυναίκα και 3 άνδρες.

Αυξάνεται τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των νεκρών που αφήνει στο πέρασμά της η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους μια γυναίκα 91 ετών που νοσηλευόταν στο Αττικόν, και 3 άνδρες από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτητρια και ΑΧΕΠΑ.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν ακόμη 84χρονο άντρα που ήταν σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό και έπασχε επίσης από υποκείμενο νόσημα καθώς και έναν ακόμη ηλικιωμένο περίπου 80 ετών που επίσης έπασχε από άλλα νοσήματα και ήταν αρκετές μέρες διασωληνωμένος στο Σωτηρία.

Πλέον η χώρα μετρά 67 θανάτους, 18 γυναίκες και 49 άνδρες

Να σημειώσουμε ότι χθες μετά και τους 6 θανάτους που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, προστέθηκαν άλλοι 4 (03/04). Πρόκειται για έναν 68χρονο στο νοσοκομείο Αττικόν, έναν 44χρονο που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας και δύο ηλικιωμένες γυναίκες 85 και 89 ετών από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος άνδρας νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο Αττικό, ενώ ο 44χρονος νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στην αιματολογική κλινική, για άλλο λόγο. Φαίνεται να παρουσίασε συμπτώματα και τον μετέφεραν στη μονάδα κορονοϊού. Του έκαναν τεστ και βγήκε θετικό για κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κατέληξε. Θετική φέρεται να είναι και η σύζυγος τους.

Επίσης η 85χρονη ήταν από το χωριό Δαμασκηνια και νοσηλευόταν περίπου 10 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, είχαμε 6 καταγεγραμμένους θανάτους με την Ελλάδα να θρηνεί 59 ανθρώπους, 44 άνδρες και 15 γυναίκες, το 95% εκ των οποίων, είχαν υποκείμενο νόσημα ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 92 ασθενείς, 69 άνδρες και 23 γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 335 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 563 αποτελούν επαφές ήδη γνωστού κρούσματος.

news247.gr
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ