"


Λάκης Παπαϊωάννου :«Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με ταλέντα, αλλά» (video)


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. Κάστωρ στην Χλόη, διήμερο προπονητικό πρόγραμμα αξιολόγησης ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Κάστωρ.


Στο camp συμμετείχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές της Κ12 και της Κ14 του ΑΟ Κάστωρ και αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας των τελευταίων τριών ετών της Ακαδημίας του Κάστορα με τον καταξιωμένο Τεχνικό Λάκη Παπαϊωάννου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 4 προπονήσεις (δύο κάθε ημέρα) και δόθηκε βαρύτητα στην τεχνική κατάρτιση, εσωτερικά παιχνίδια μικρού χώρου, μαθήματα δεξιοτήτων κ.α.

Ο Λάκης Παπαϊωάννου δήλωσε στο sentranews.gr  ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το οργανωτικό επίπεδο του camp, την βελτίωση ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν από την περσινή χρονιά στο πρόγραμμα, καθώς και τις ιδανικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η Ακαδημία του ΑΟ Κάστωρ.


“O AO Kάστωρ διαθέτει μία οργανωμένη Ακαδημία τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων αλλά και επίπεδο ταλέντων. Υπάρχει απίστευτο ταλέντο, όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά και υπομονή για να αναδειχθεί»,  

δήλωσε μεταξύ άλλων στο sentranews.gr, ο Λάκης Παπαϊωάννου και πρόσθεσε :

 «Η χώρα μας παράγει πολλά ταλέντα, τα οποία δουλεύουν διάφορες Ακαδημίες, ωστόσο , όμως, οι μεγάλες ομάδες δεν ακολουθούν τα πρότυπα των Ευρωπαϊκών συλλόγων και δεν τα αξιοποιούν όπως θα έπρεπε. Υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές σε ΠΑΕ σε Κ17, Κ19, όμως δεν δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθούν».

Ο Λάκης Παπαϊωάννου έκανε λόγο και τον ρόλο του γονέα σε μικρές ηλικίες, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη ενός ποδοσφαιριστή, παίζει το περιβάλλον και οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει, η σωστή διαπαιδαγώγηση και όχι οι παρεμβάσεις του σε προπονητικά θέματα, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει.

Τέλος, ο καταξιωμένος Προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η ιστορική ομάδα της Καστοριάς.

«Μου φαίνεται απίστευτο η ιστορική και κυπελλούχος ομάδα το 1980, με την οποία έπαιξα και αντίπαλος στον μεγάλο Τελικό, η Καστοριά, να έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Το γεγονός αυτό επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, μιας και δεν υπάρχει κίνητρο της μεγάλης ομάδας σε αυτήν την επαρχιακή πόλη. Εύχομαι, κάποια στιγμή η Καστοριά να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες και να αναδείξει όπως στο παρελθόν, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές».


Δείτε το video με τις δηλώσεις :







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ