"

 


9 χρόνια πριν: Η ταινία του 2011 που προέβλεψε τα πάντα για τον κορωνοϊόΑν το 2011 που παρακολουθούσαμε τη ταινία Contagion (Μετάδοση) με πρωταγωνιστές την Gwyneth Paltrow και τον Mat Damon,

μας έλεγε κάποιος πως εννέα χρόνια αργότερα θα βιώναμε σχεδόν την ίδια κατάσταση, θα τον χαρακτηρίζαμε -στην καλύτερη περίπτωση- τρελό.

Για όποιον δεν θυμάται το συγκεκριμένο θρίλερ -αν και τις τελευταίες εβδομάδες οι προβολές του αυξήθηκαν κατακόρυφα- όλα ξεκινούν παρουσιάζοντας μας τα Αμερικάνικα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών να προσπαθούν να αποτρέψουν έναν ιό που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των επιστημόνων να βρουν το εμβόλιο-αντίδοτο που θα σώσει την ανθρωπότητα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι πολίτες μπροστά στην πανδημία που τους απειλεί.

Στην ταινία που μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και προφητική, η Gwyneth Paltrow ενσαρκώνει την πρώτη ασθενή που νοσεί και τελικά τον φρενήρη ρυθμό του ιού το καταπολεμά το αντίδοτο που ανακαλύπτουν τελικά οι επιστήμονες.


 


 


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ