"

 


 


Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι κηδείες, οι βαφτίσεις, οι γάμοι στην Ιταλία! "Στοπ" έως τις 3 ΑπριλίουΟύτε παντρεύονται, ούτε βαπτίζουν, ούτε... κηδεύονται στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού.


Αυτή ήταν η απόφαση στην οποία κατέληξη η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, υπό τον φόβο του κορωνοϊού.

Στη γειτονική χώρα οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 366 - μάλιστα, 133 άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες - γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις αρχές της Ιταλία.

Από τους 133, οι 113 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ζούσαν στη Λομβαρδία, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη περιφέρεια να τεθεί σε απομόνωση.

Πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση έχουν τεθεί οι πόλεις: Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, 'Αστι και Αλεσάντρια.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού, ενώ 2.180 άτομα βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Έτσι, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα, με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού.

«Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας» ανέφερε η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων, σχετικά με το γεγονός πως μέχρι τις αρχές Απριλίου, δεν θα γίνονται τελετές σε εκκλησιαστικούς χώρους - συμπεριλαμβανομένων γάμων, βαπτίσεων, αλλά και κηδειών.

Επίσης, η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων τόνισε ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, ενώ επεσήμανε και την ανησυχία της Καθολικής Εκκλησίας σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία.
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ