"


Υποχρέωση υποβολής αιτήσεων εγγραφής/έγκρισης επιχειρήσεων ζωοτροφών



Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς γνωστοποιείται ότι 



Σύμφωνα με την Υ.Α. με αρ. 340668/26-11-2008 (ΦΕΚ 2422Β΄/28-11-2008) όλες οι επιχειρήσεις ζωοτροφών (παραγωγή– διακίνηση σύνθετων ζωοτροφών/πρώτων υλών ζωοτροφών), υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ζωοτροφών του Υ.Π.Α.Α.Τ.

Σας επισημαίνουμε ότι στην παραπάνω διαδικασία υπόκεινται και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με αναμικτήρα που χρησιμοποιούν συμπληρωματική ζωοτροφή (ισορροπιστή) για την παραγωγή ζωοτροφών για ιδιοκατανάλωση.

Σε πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη μέλη διευκρινίστηκε ότι ο Καν.183/2005 εφαρμόζεται και στη λιανική πώληση ζωοτροφών για οικόσιτα παραγωγικά ζώα και μέλισσες. Η μόνη περίπτωση λιανικής πώλησης ζωοτροφών για την οποία ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται είναι στην περίπτωση της πώλησης ζωοτροφών για κατοικίδια ζώα.

Ως εκ τούτου όλα τα καταστήματα-εμπορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ζωοτροφές για παραγωγικά ζώα και μέλισσες υπόκεινται στην υποχρέωση εγγραφής/έγκρισης.

Υποχρέωση εγγραφής έχουν και οι μεταφορικές επιχειρήσεις που μεταφέρουν ζωοτροφές.
Σε όσους δεν εγγραφούν, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με την αριθ. 285339/2010 ΚΥΑ του ΥΠΑΑΤ.

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις – κτηνοτρόφους της περιοχής αρμοδιότητάς μας, που δεν έχουν ήδη εγγραφεί να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στα Γραφεία 5 & 8 της υπηρεσία μας.
Οι ελεγκτές κυκλοφορίας ζωοτροφών: Δημητρακοπούλου Ζαφειρία, Μακρίδου Σοφία




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ