"


Ολυμπία Τελιγιορίδου : "Η Κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει και υποβαθμίζει το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού και το ΚΕΦΙΑΠ"
Το Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.


Οι εργαζόμενοι ανέφεραν στην κ. Τελιγιορίδου πως ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε Περιφερειακό ιατρείο και την μετακίνηση του προσωπικού του στο ΚΕΦΙΑΠ.

Η κ. Τελιγιορίδου δήλωσε πως «το Κέντρο Υγείας που εξυπηρέτησε  48.862 περιστατικά το έτος 2019 επιχειρείται να απαξιωθεί και τα διάφορα σενάρια για συγχώνευση του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με το ΚΕΦΙΑΠ,  διακινούνται από όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την πρωτοβάθμια φροντίδας Υγείας από την μετανοσοκομιακή. Αυτό που χρειάζεται είναι η αναβάθμιση του ΚΥ και όχι η υποβάθμισή του».

Στη συνέχεια η κ. Τελιγιορίδου επισκέφθηκε το Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού. Συζήτησε με τους εργαζόμενους και εξέφρασε την ανησυχία της για την αδράνεια της κυβέρνησης όσον αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της κλειστής νοσηλείας του ΚΕΦΙΑΠ που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και  εξυπηρετεί ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται αποκατάσταση.
Η μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων οδηγεί στο κλείσιμο της 24ωρης λειτουργίας της δομής και θα οδηγήσει τους ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα με δυσβάσταχτο κόστος κάτι που επιδιώκει η κυβέρνηση. Εάν δεν το επεδίωκε αυτό, θα μπορούσε εδώ και 7 μήνες να προγραμματίσει την ανανέωση των υπαρχουσών συμβάσεων ή να προκηρύξει ξανά τις θέσεις , ώστε να μην κινδυνεύει η 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ.

«Για ακόμη μία φορά καλώ την κυβέρνηση να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων, γιατί αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος για την 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ.  Από τις 13 Δεκεμβρίου 2019 έχω καταθέσει ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό για το θέμα αυτό , ο οποίος αρνείται να απαντήσει, ως οφείλει. Σήμερα θα επαναφέρω το θέμα στη βουλή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, απαξιώνει και υποβαθμίζει τις δομές υγείας της περιοχής μας, εις βάρος των πολιτών και λειτουργεί ως ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων. Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού πλήττει το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής μας και οδηγεί τους ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, τα οποία αδυνατεί να πληρώσει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών", ανέφερε και κατέληξε : "Είναι ξεκάθαρο πως η υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχομένου θα είναι εις βάρος των προσφερόμενων υπηρεσιών από τις δημόσιες δομές του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού και του ΚΕΦΙΑΠ προς τους ασθενείς".


ΥΓ: Επισυνάπτεται η από 13-12-2019 ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το ΚΕΦΙΑΠ.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ