"


Συνοριακή Διάβαση Λαιμού: Συνεδρίασε η Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στα Σκόπια

Ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία διασυνοριακής συνεργασίας στις Πρέσπες που αυτές τις μέρες συμπληρώνει είκοσι χρόνια: συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την διάνοιξη της συνοριακής διάβασης στο Λαιμό Πρεσπών.


Η επιτροπή συγκροτήθηκε με αποφάσεις των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών και συμπεριλαμβάνει εμπειρογνώμονες των αρμόδιων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, Της Ελληνικής αντιπροσωπείας ηγείται ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας ενώ της αντιπροσωπείας της γείτονος ηγείται ο μόνιμος Υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, κ. Zoran Popov.


Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής σε πολύ καλό κλίμα παρουσία του δημάρχου Πρεσπών κ . Παναγιώτη Πασχαλίδη και του Δημάρχου Resen Zhivko Gosharevski που εξέφρασαν, εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών και στις δύο πλευρές των συνόρων, την επιθυμία η συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το δυνατόν συντομότερα.


Μετά τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά «ένα ακόμα βήμα προς την πραγματοποίηση του στρατηγικού μας στόχου για άνοιγμα της συνοριακής διάβασης του Λαιμού έγινε σήμερα. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων υπογράφηκε κυρώθηκε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίησή της. Έχουμε βέβαια να διανύσουμε αρκετή απόσταση ακόμα αλλά είμαι αισιόδοξος γιατί σήμερα έγινε σαφής η αφοσίωση των δύο χωρών στην υλοποίηση του σημαντικού για την Πρέσπα αυτού έργου το συντομότερο δυνατόν»




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ