"


Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Κυριακίδου στην ΔΕΥΑΚ





Τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στη Μεσοποταμία επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, Κάλι Κυριακίδου, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Πέτρο Τόσκο,

και υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη υποδομών που θα διευκολύνουν και θα εξυπηρετούν τους δημότες Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις για τη δημιουργία έργων που υπάρχουν από πλευράς ΔΕΥΑΚ και οι οποίες έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση όπως η Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και οι Ειδικές μελέτες για τα μέτρα προστασίας σημείων  υδροληψίας, καθώς και το μεγάλο έργο της δημιουργίας φωτοβολταϊκού Πάρκου, το οποίο θα κατατεθεί ως πρόταση για χρηματοδότηση, αφού λάβει την έγκριση για τους όρους σύνδεσης από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών του Βιολογικού Καθαρισμού, έργο απαραίτητο για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Ήδη, η μελέτη προετοιμάζεται από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ και, μόλις ολοκληρωθεί, θα κατατεθεί στην Περιφέρεια για να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η συμβολή της Περιφέρειας για την εκτέλεση έργων μικρότερης εμβέλειας, απαραίτητα, ωστόσο, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, με την κ. Κυριακίδου να δεσμεύεται για την υποστήριξη του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προς όφελος πάντα των πολιτών.


«Οι συνεργασίες είναι απαραίτητες σε αυτή τη δύσκολη εποχή προκειμένου να παραχθεί έργο, αλλά και να προχωρήσει μπροστά η περιοχή μας σε κάθε επίπεδο. Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, από την πρώτη στιγμή, ήταν ανοιχτοί και αυτό θεωρούμε ότι βοηθάει σημαντικά για να προχωρήσουν δράσεις που αποσκοπούν πάντα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες», δήλωσε ο  κ. Τόσκος μετά τη συνάντηση, ευχαριστώντας την κ. Κυριακίδου για το ενδιαφέρον της.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ