"


“Ραγκουτσάρια 2020” : Φωτογραφικό υλικό από την 1η ημέρα και Video

Άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων του Καστοριανού Καρναβαλιού «Ραγκουτσάρια 2019».

Την έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντίδης αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που με συνοδεία πνευστών και χάλκινων ξεκίνησαν ως «μπουλούκι» από το δημαρχείο της πόλης, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως και κατέληξαν στην Πλατεία Ομόνοιας. 
Αμέσως μετά στήθηκε ένα διονυσιακό γλέντι σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών από την Καστοριά, που κράτησε ως τις πρωινές ώρες.
Παρότι στην πόλη επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες η ατμόσφαιρα είναι πανηγυρική, με αυθόρμητα γλέντια, χορό και τραγούδι που γίνονται σε κάθε γειτονιά σε κάθε χώρο, από τα «μπουλούκια» των καρναβαλιστών.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχουν βρεθεί στην Καστοριά ορχήστρες πνευστών και χάλκινων όχι μόνο από την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από όλα τα νότια Βαλκάνια, καθιερώνοντας τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια ως τη μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση του χειμώνα.
Τα ξενοδοχεία στην ακριτική πόλη είναι γεμάτα από επισκέπτες, αλλά και Καστοριανούς της διασποράς, που επισκέπτονται την πόλη, για να ζήσουν τη διονυσιακή ατμόσφαιρα του εθίμου. 
Τα Ραγκουτσάρια συνεχίζονται σήμερα και θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη παρέλαση, που θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ